10 νεκροί μετανάστες στον Ινδικό Ωκεανό

0 3


Οι ακτές του νησιού Μαγιότ

84358397 © Stefano Ember | Dreamstime.com

Ακόμη ένα πολύνεκρο ναυάγιο σημειώθηκε την Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου στον Ινδικό Ωκεανό, ανοιχτά των νησιών Κομόρες. Δέκα μετανάστες, ανάμεσά τους και ένα παιδί επτά χρονών, πνίγηκαν στην προσπάθειά τους να περάσουν από τις Κομόρες στο Γαλλικό νησί Μαγιότ, που βρίσκεται ανοιχτά της Μαδαγασκάρης και των ακτών της Μοζαμβίκης, στη νοτιοδυτική Αφρική.

Το αλιευτικό σκάφος, στο οποίο επέβαιναν συνολικά 24 μετανάστες, φαίνεται να αναποδογύρισε λόγω των κυμάτων. Οι αρχές που έσπευσαν να ανασύρουν τους ανθρώπους από τη θάλασσα  βρήκαν τους 14 επιβαίνοντες να κρατιούνται από κοραλλιογενής ύφαλους, ενώ τα σώματα των υπόλοιπων δέκα μεταναστών ξεβράστηκαν στις ακτές της βορειοανατολικής παραλίας της Μαγιότ.

Το ταξίδι αυτό των 70 χιλιομέτρων μεταξύ των νησιών Κομόρες και της γαλλικής αποικίας πραγματοποιείται από χιλιάδες ανθρώπους κάθε χρόνο, στην προσπάθειά τους να βρουν έναν καλύτερο τόπο για να ζήσουν. Συγκριτικά με τα νησιά της Αφρικής, στα οποία το ΑΕΠ φτάνει στα 725 ευρώ, στο γαλλικό νησί πλησιάζει τα 8.000 ευρώ, με αποτέλεσμα να αποτελεί πόλο έλξης για πολλούς Αφρικανούς πολίτες.

Ο αριθμός των ναυαγίων, ωστόσο, και των νεκρών υπολογίζεται να φτάνει στους αριθμούς των νεκρών στη Μεσόγειο. Τα τελευταία χρόνια, πάνω από 50.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη διάρκεια αυτού του ταξιδιού, ενώ μόνο το 2019, περίπου 27.000 άνθρωποι απελάθηκαν από τη Μαγιότ.Πηγή του άρθρου

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More