ΣΥΡΙΖΑ: Στη Βουλή η μη αξιοποίηση κονδυλίων του ΕΣΠΑ για την πανδημία

0 2


EUROKINISSI/ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ

«Εγκληματική αδράνεια» και η «αποποίηση των ευθυνών της κυβέρνησης στη διαχείριση της πανδημίας» καταλογίζει ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας το χθεσινό εκβιαστικό δίλημμα του πρωθυπουργού «αυτοπεριορισμός ή καραντίνα».

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης μέσω του τομεάρχη Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Αλέξη Χαρίτση, επιρρίπτει ευθύνες στην κυβέρνηση που «εδώ και πολλούς μήνες έχει τη δυνατότητα, αξιοποιώντας την πρωτοφανή ευελιξία που ισχύει για το τρέχον ΕΣΠΑ, να χρηματοδοτήσει το μεγαλύτερο μέρος των δαπανών για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας» και ενημερώνει πως θα καταθέσει ερώτηση στη Βουλή, ζητώντας από την κυβέρνηση «να εξηγήσει στον ελληνικό λαό γιατί δεν έχει προχωρήσει στην αξιοποίηση αυτών των κονδυλίων».

ΣΥΡΙΖΑ: Στη Βουλή η μη αξιοποίηση κονδυλίων του ΕΣΠΑ για την πανδημία

Αλέξης Χαρίτσης

EUROKINISSI/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει πως «όπως έχουμε ήδη υποδείξει, η κυβέρνηση μπορεί να χρησιμοποιήσει άμεσα αυτά τα σημαντικά ευρωπαϊκά κονδύλια για να προχωρήσει  σε προσλήψεις προσωπικού στην υγεία, την παιδεία και τις μεταφορές, σε προμήθεια υγειονομικού υλικού και εξοπλισμού στα νοσοκομεία, συμπεριλαμβανομένων και των ΜΕΘ, ενοικιάσεις και εξοπλισμό σχολικών αιθουσών και προμήθεια συρμών και λεωφορείων. Αλλά και να στηρίξει την πραγματική οικονομία, αξιοποιώντας τώρα αυτά τα χρήματα για μη επιστρεπτέες ενισχύσεις στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και επιδότηση μισθών των εργαζόμενων».

Και καταλήγει καλώντας τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση να δώσουν απαντήσεις «για ποιο λόγο επιλέγουν να αφήνουν αθωράκιστη την δημόσια υγεία και την παιδεία, να προκαλούν χάος στα ΜΜΜ, να μην στηρίζουν επιχειρήσεις και εργαζόμενους, και τελικά να οδηγούν μια ολόκληρη κοινωνία σε ανασφάλεια και απόγνωση».Πηγή του άρθρου

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More