Αδιανόητη επίθεση Αμβρόσιου κατά Δερμιτζάκη για τη Θεία Κοινωνία: Αγράμματος και αστοιχείωτος -Καθίστε στ’ αυγά σας | ΕΛΛΑΔΑ

0 3


Με άκρως απρεπείς εκφράσεις επιτέθηκε, για το ζήτημα της Θείας Κοινωνίας, στον καθηγητή Μανώλη Δερμιτζάκη ο Μητροπολίτης πρώην Καλαβρύτων Αμβρόσιος.

Αφορμή για τα ανοίκεια σχόλια του Μητροπολίτη Αμβρόσιου ήταν η άποψη που εξέφρασε προ ημερών ο καθηγητής Γενετικής του Πανεπιστημίου της Γενεύης. Ο κ. Δερμιτζάκης, αναφερόμενος στην έκρηξη των κρουσμάτων κορωνοϊού και τα νέα μέτρα που λαμβάνονται για την Αττική, είχε υποστηρίξει ότι «προτού σταματήσουν οι οικονομικές δραστηριότητας και κλείσουν επιχειρήσεις θα πρέπει να σταματήσει η θεία κοινωνία».

Μεταξύ άλλων, ο καθηγητής Δερμιτζάκης είχε αναφέρει ότι σε περίπτωση συνέχισης της θείας κοινωνίας θα πρέπει να βρεθεί ένας πιο ασφαλής τρόπος, προκρίνοντας τη χρήση πλαστικού κουταλιού μιας χρήσης ή μεταλλικού κουταλιού που θα φέρνουν οι πιστοί από τα σπίτια τους.

Ακραία επίθεση Αμβρόσιου για τη θεία κοινωνία

Με κείμενο που ανάρτησε στην προσωπική του ιστοσελίδα ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος ερωτά τον κ. Δερμιτζάκη ποια είναι η σχέση του με την Εκκλησία και σημειώνει ότι «αν και καθηγητής πανεπιστημίου πρέπει να είσθε αγράμματος εξ απόψεως χριστιανικής – πνευματικής ζωής. Πρέπει να είσθε εντελώς άσχετος με την Εκκλησία. […] Και αυτά μεν ως προς την χριστιανική Σας ταυτότητα! Πρέπει όμως να είσθε ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΑΣΤΟΙΧΕΙΩΤΟΣ και από Κοινωνικής απόψεως! ».

Στη συνέχεια, ο Αμβρόσιος ανεβάζει τους τόνους (σ.σ. τα κεφαλαία γράμματα είναι του Μητροπολίτη):

«Φαίνεται ότι ίσως είσθε ένας ΑΘΕΟΣ ή τουλάχιστον ένας ΑΣΧΕΤΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΣ! Γιατί, λοιπόν, ασχολείσθε με την Εκκλησία;  Όπως αυτός που  σημειώνει αυτές τις γραμμές, ως Μητροπολίτης, ΔΕΝ ΘΑ ΗΔΥΝΑΤΟ να ασχοληθεί  με θέματα της ΓΕΝΕΤΙΚΗΣ, κατά τον ίδιον τρόπον και Υμείς, ο Καθηγητής της Γενετικής, και όχι της ΘΕΟΛΟΓΙΑΣ, δεν επιτρέπεται να ασχολείσθε με θέματα θεολογικά! Καθήστε, λοιπόν, στ’ αυγά Σας»

Πηγή του άρθρου

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More