Η Γαλλία προετοιμάζεται για αύξηση θερμοκρασίας 4 βαθμών Κελσίου

0 13


Η Γαλλία προετοιμάζεται για αύξηση θερμοκρασίας 4 βαθμών Κελσίου
Ο Υπουργός Οικολογίας, Βιώσιμης Ανάπτυξης και Ενέργειας της Γαλλίας, Christophe Bechu, σε συνέντευξή του παραδέχτηκε πως η χώρα δεν μπορεί πλέον να βασίζεται στον περιορισμό της αύξησης της θερμοκρασίας στους 1.5 ή 2 βαθμούς Κελσίου που όριζε η Συμφωνία των Παρισίων το 2015 και αντί αυτού, η χώρα πρέπει να προετοιμαστεί για μία αύξηση μέσης θερμοκρασίας 4 βαθμών Κελσίου.

Εκτός κι αν τα κράτη του κόσμου εντείνουν τις προσπάθειές τους να περιορίσουν τις εκπομπές, είμαστε σε τροχιά για αύξηση της παγκόσμιας υπερθέρμανσης κάπου μεταξύ +2.8 και +3.2 βαθμούς Κελσίου κατά μέσο όρο, κάτι που σημαίνει +4 βαθμούς για τη Γαλλία επειδή η Ευρώπη θερμαίνεται ταχύτατα.

Η κυβέρνηση χαρακτηρίζει το σενάριο αυτό ως “απαισιόδοξο” αλλά ο Bechu ισχυρίζεται πως είναι ρεαλιστικό και πως η προσέγγιση της Γαλλίας πρέπει να βασιστεί σε αυτό. Ο Bechu έχει συνάντηση την Τρίτη με το υπουργικό επιτελείο για να χαραχτεί η στρατηγική της χώρας για την προσαρμογή στην κλιματική κρίση.

Δεν μπορούμε να αποφύγουμε την παγκόσμια πραγματικότητα της παγκόσμιας υπερθέρμανσης. Πρέπει να προετοιμαστούμε για τις αναπόφευκτες επιπτώσεις στη χώρα και στις ζωές μας. Για αυτό το λόγο θέλουμε να δώσουμε στη χώρα μία ξεκάθαρη τροχιά προσαρμογής.

Η περσινή χρονιά ήταν η πιο καυτή για τη Γαλλία, σημειώνοντας ρεκόρ από το 1900. Ο Bechu εκτιμά πως αν οι μέσες θερμοκρασίες ανέβουν κατά 4 βαθμούς Κελσίου, η Γαλλία μπορεί να αντιμετωπίσει καύσωνες οι οποίοι θα διαρκούν 2 μήνες, ενώ οι νότιες περιοχές της χώρας θα αντιμετωπίσουν τροπικές συνθήκες θερμοκρασιών και υγρασίας για 90 νύχτες το χρόνο. Οι ξηρασίες και οι ακραίες βροχοπτώσεις θα γίνουν επίσης ένα συνηθισμένο φαινόμενο.

//platform.twitter.com/widgets.js

unboxholics.com

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-9816651697894810

Το άρθρο Η Γαλλία προετοιμάζεται για αύξηση θερμοκρασίας 4 βαθμών Κελσίου εμφανίστηκε πρώτα στο TechWar.GR.Πηγή: TechWar.GR

Απάντηση