Διαψεύδει τις φήμες η UEFA, «κανονικά στην Κωνσταντινούπολη ο τελικός του Champions League»

0 18


Ο τελικός του Champions League του 2023 θα διεξαχθεί στην Κωνσταντινούπολη, όπως τονίζει σε ανακοίνωσή της η UEFA, μετά από δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να «μετακινήσει» το παιχνίδι, λόγω πολιτικής αναταραχής.

«Η UEFA θα ήθελε να ξεκαθαρίσει τη θέση της για τον τελικό του Champions League του 2023» αναφέρει στην ανακοίνωσή της.

«Ο τελικός του UEFA Champions League του 2023 θα διεξαχθεί στην Κωνσταντινούπολη όπως είχε προγραμματιστεί, στις 10 Ιουνίου 2023. Η UEFA δεν έχει συζητήσεις για το αντίθετο με πολιτικούς θεσμούς, κυβερνήσεις ή εθνικές ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η UEFA.

Δημοσιεύματα ανέφεραν ότι το παιχνίδι θα μπορούσε να μεταφερθεί στη Λισαβόνα, λόγω πιθανών αναταραχών στην πρωτεύουσα της Τουρκίας, μετά τις προεδρικές εκλογές που έχουν προγραμματιστεί για τις 14 Μαΐου.

Οι νικητές των δύο ημιτελικών μεταξύ Μάντσεστερ Σίτι και Ρεάλ Μαδρίτης και Μίλαν και Ίντερ θα αναμετρηθούν στον τελικό στο Ολυμπιακό Στάδιο Ατατούρκ.

Η Κωνσταντινούπολη είναι η έδρα του εφετινού τελικού στην κορυφαία διοργάνωση συλλόγων, αφού «έχασε» τον τελικό του Champions League του 2020, όταν μεταφέρθηκε στη Λισαβόνα και διοργανώθηκε τουρνουά Final-8 κατά τη διάρκεια της πανδημίας της Covid-19.

#UEFA #CHAMPIONS_LEAGUE #ΡΕΑΛ_ΜΑΔΡΙΤΗΣ #ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ_ΣΙΤΙ #ΜΙΛΑΝ #ΙΝΤΕΡΠηγή

Απάντηση