Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών: «Μαϊμού» φυσικοθεραπεύτρια η γυναίκα που φέρεται να έσπειρε τον κορωνοϊό στον Πόρο | ΕΛΛΑΔΑ

0 3


Ανακοίνωση εξέδωσε ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών στην οποία αναφέρει ότι η φυσικοθεραπεύτρια που ερευνάται για το ενδεχόμενο να διέσπειρε τον κορωνοϊό στον Πόρο, δεν είναι φυσικοθεραπεύτρια και λειτουργούσε παρανόμως εργαστήριο φυσικοθεραπείας.

Οπως αποκάλυψε το Σάββατο το iefimerida αποκλειστικά, ένα pool party στο νησί και μια φυσικοθεραπεύτρια μπήκαν στο στόχαστρο των Αρχών για την διασπορά του ιού στον Πόρο. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες η γυναίκα που παρείχε υπηρεσίες φυσικοθεραπείας, αλλά και υπηρεσίες μασάζ και ευεξίας στο νησί φέρεται να ήταν θετική στον ιό και να κόλλησε κορωνοϊό πελάτισσά της, γνωστό δημόσιο πρόσωπο στο νησί, που τώρα νοσηλεύεται με τον ιό σε νοσοκομείο της Αθήνας. Η ανησυχία μάλιστα μεγάλωσε καθώς φέρεται να παρείχε τις υπηρεσίες της και σε άλλους κατοίκους του νησιού.

Η ανακοίνωση του Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών

«Μαϊμού» φυσικοθεραπεύτρια η γυναίκα που φέρεται να έσπειρε τον κορωνοϊό στον Πόρο όπως καταγγέλλει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών
Η χρόνια αδιαφορία της Πολιτείας για την αντιποίηση των επαγγελμάτων υγείας αποτελεί εγκληματική ενέργεια κατά τη ζωής των πολιτών
Να δοθεί άμεσα λύση ενάντια στα φαινόμενα «ψευτογιατρών» και «μαϊμού-φυσικοθεραπευτών»

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών – Π.Σ.Φ. ΝΠΔΔ, με αφορμή δημοσιεύματα ότι η διασπορά του κορωνοϊού στον Πόρο ξεκίνησε από “φυσικοθεραπεύτρια” που διατηρούσε “εργαστήριο φυσικοθεραπείας” στον νησί, καταγγέλλει ότι η συγκεκριμένη γυναίκα ΔΕΝ είναι φυσικοθεραπεύτρια και συμπερασματικά λειτουργούσε ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ εργαστήριο φυσικοθεραπείας στον Πόρο.

Το γεγονός αυτό όμως, σε συνδυασμό και με την πρόσφατη σύλληψη του «ψευτογιατρού», αναδεικνύει σε όλο της το μέγεθος την εγκληματική αδιαφορία της Πολιτείας για την αντιποίηση των επαγγελμάτων υγείας, μια αδιαφορία που – όπως αποδείχθηκε – μπορεί να αποβεί μοιραία για τη ζωή των πολιτών.

Για τον Π.Σ.Φ., είναι αδιανόητο το γεγονός ότι, ένα νομοθετικώς ρυθμιζόμενο επάγγελμα υγείας, που διέπεται από ένα αυστηρό κανονιστικό πλαίσιο, μπορεί να εξασκείται με τις ευλογίες της Πολιτείας από οποιονδήποτε.

Πως είναι δυνατόν η Πολιτεία να αναμένει από κάποιον, ο οποίος λειτουργεί εν γνώσει του παρανόμως όταν προσποιείται τον επαγγελματία υγείας με σκοπό το κέρδος, να είναι ευαισθητοποιημένος στα θέματα δημόσιας υγείας και στη συγκεκριμένη περίπτωση να τηρεί τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ έναντι της COVID-19 στην παροχή υπηρεσιών υγείας;

Ο Π.Σ.Φ. θυμίζει ότι, πριν ένα χρόνο, με αφορμή την έκρηξη του φαινομένου της παροχής υπηρεσιών φυσικοθεραπείας από άσχετους-επικίνδυνους, έθεσε το ζήτημα στην αρμόδια διεύθυνση του Υπουργείου Υγείας, στο σώμα επιθεωρητών υγείας και στον εισαγγελέα, ζητώντας τη λήψη μέτρων.

Η αναφορά του Π.Σ.Φ. δε κατέληγε ως εξής:
«Πώς αδειοδοτούνται και υπό ποιου κανονιστικού πλαισίου διασφαλίζονται οι όροι υγιεινής και ασφάλειας (πυρασφάλεια, υγειονομική συνθήκες κ.λπ.);
Από ποιους παρέχονται και με ποια εχέγγυα οι συγκεκριμένες υπηρεσίες που επιτρέπουν τους εργαζόμενους να έρχονται σε επαφή με το σώμα και τα άκρα ανυποψίαστων πολιτών;
Πως διασφαλίζεται (ιατρική διάγνωση) ότι οι ανυποψίαστοι πολίτες δεν πάσχουν από κάποια σοβαρή νόσο, που δεν επιτρέπει την εφαρμογή μεθόδων μάλαξης ή δεν πάσχουν από κάποιο μεταδοτικό νόσημα, οι πελάτες ή ακόμη και οι εργαζόμενοι στα «κέντρα» αυτά;
Ποιος αποφάσισε και με ποιο κανονιστικό πλαίσιο, ότι μπορούν να παρέχονται υπηρεσίες που αποτελούν κατοχυρωμένες πράξεις φυσικοθεραπευτών ή αισθητικών από τρίτα πρόσωπα και σε ποιους χώρους;»
Επίσης πρόσφατα στις 22 Ιουνίου 2020, ο Π.Σ.Φ εξέδωσε Δ.Τ στο οποίο τόνιζε:
«Ο Π.Σ.Φ. προειδοποιεί το κοινό για το τρομερό κίνδυνο – για τη δημόσια υγεία – που ελλοχεύει η λειτουργία τέτοιων παράνομων χώρων που αυτοαποκαλούνται «θεραπευτήρια» και ιδίως σ’ αυτή την εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο της παγκόσμια πανδημίας του κορωνοϊού, αφού δεν υπάρχει σε αυτά, ούτε ο στοιχειώδης έλεγχος ως προς την τήρηση των μέτρων ασφάλειας, αλλά και για τη τήρηση των κανόνων υγιεινής.
Ο Π.Σ.Φ έχει σημάνει συναγερμό, εδώ και πολύ καιρό στο Υπουργείο Οικονομικών, επισημαίνοντας το πρόβλημα της ανεξέλεγκτης χορήγησης κωδικών αριθμών δραστηριότητας (Κ.Α.Δ) από την εφορία, προς κάθε επιτήδειο και επίδοξο απατεώνα, ο οποίος – στη συνέχεια – παριστάνει τον «θεραπευτή», προβαίνοντας στην αντιποίηση του επαγγέλματος του φυσικοθεραπευτή.»
Επειδή η Υγεία είναι υπέρτατο αγαθό και η προστασία της αποτελεί χρέος της Πολιτείας και των Θεσμών της, ο Π.Σ.Φ. ζητά άμεσα από το Υπουργείο Υγείας μέτρα αντιμετώπισης αυτής της επικίνδυνα ανεξέλεγκτης μάστιγας των παράνομων «θεραπευτών».
Κυρίως θα πρέπει το Υπουργείο Οικονομικών να σταματήσει την ανεξέλεγκτη χορήγηση κωδικών αριθμών δραστηριότητας (Κ.Α.Δ) και μπλοκ αποδείξεων και να συνεργαστεί με τον Π.Σ.Φ ,τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο και το Υπουργείο Υγείας για την οριστική εξάλειψη τέτοιων φαινομένων.
Δεν είναι δυνατόν εν έτει 2020 με μια απλή δήλωση στην εφορία ο καθένας να βαφτίζεται “θεραπευτής”.
Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών δηλώνει ότι όλοι οι φυσικοθεραπευτές μέλη του, είναι επαγγελματίες υγείας και παρέχουν υπηρεσίες με γνώμονα την διαφύλαξη της δημόσιας υγείας, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και του Υπουργείου Υγείας, ενώ τα εργαστήρια φυσικοθεραπείας λειτουργούν επίσης με ασφάλεια, ακολουθώντας τις σχετικές οδηγίες.
Για τους λόγους αυτούς ο Π.Σ.Φ προτρέπει τους πολίτες, να απαιτούν από τους φερόμενους «θεραπευτές» την επίδειξη της ταυτότητας μέλους του Π.Σ.Φ. ή να αναζητούν την επιβεβαίωση της ιδιότητάς τους από την ιστοσελίδα του Π.Σ.Φ https://psf.org.gr/physio_members.php.

Πηγή του άρθρου

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More