Κορωνοϊός -Πολωνία: Γυναίκα 103 ετών νίκησε τη νόσο Covid-19 -Πήρε εξιτήριο | ΚΟΣΜΟΣ

0 4


Μια Πολωνή ηλικίας 103 ετών ανέρρωσε από τη νόσο Covid-19 που προκαλεί ο κορωνοϊός και πήρε εξιτήριο τη Δευτέρα από το νοσοκομείο Λοιμωδών Ασθενειών του Κεντζέρζιν Κόζλε, στη νότια Πολωνία, ανακοίνωσε το νοσηλευτικό ίδρυμα.

Πρόκειται για το πλέον ηλικιωμένο άτομο στη χώρα, που νίκησε τον νέο κορωνοϊό. Στις 20 Απριλίου, «διακομίστηκε στο νοσοκομείο μας σε καλή κατάσταση, όμως λίγες ημέρες αργότερα, εκδήλωσε συμπτώματα αναπνευστικής ανεπάρκειας. Εντούτοις, κατά την εξέλιξή της, η ασθένεια είχε σχετικά ελαφρά συμπτώματα», είπε ο επικεφαλής της μονάδας νευρολογίας, Μίχαλ Γκλόνεκ. Η είδηση έρχεται παράλληλα με την άρση των μέτρων της καραντίνας στην Πολωνία, όπου άνοιξαν εστιατόρια και καφέ.

«Έμεινε σε εμάς για τόσο μεγάλο διάστημα, διότι έπρεπε να περιμένουμε τα αποτελέσματα του δεύτερου τεστ» διευκρίνισε ο ίδιος, όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων PAP. «Δεν ακούει τίποτα προς το παρόν, διότι οι μπαταρίες των ακουστικών βαρηκοϊας της εξαντλήθηκαν» έπειτα από τόσο καιρό, εξήγησε ο γιατρός Γκλόνεκ.

Το ρεκόρ των
ηλικιωμένων που νίκησαν τον κορωνοϊό

Η ηλικιωμένη, τρόφιμος σε οίκο ευγηρίας, η οποία, σύμφωνα με την εγγονή της, «δεν άγγιξε ποτέ της αντιβιοτικά», δεν είναι η μεγαλύτερη από τους πιο ηλικιωμένους που νίκησαν την Covid-19, νόσο που προκαλεί ο κορωνοϊός, στην Ευρώπη. Το ρεκόρ διατηρεί μία Ισπανίδα 113 ετών, η ανάρρωση της οποίας ανακοινώθηκε τη 12η Μαΐου.

Η Πελαγία Μιχαΐλoβνα είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο για μια προγραμματισμένη θεραπεία, αλλά μολύνθηκε από την ασθενή που νοσηλεύονταν στον ίδιο θάλαμο και η οποία διαγνώστηκε με κορωνοϊό.

Άνδρας ηλικίας 101 ετών, που ήταν διασωληνωμένος, πήρε εξιτήριο, καθώς ιάθηκε πλήρως από τον κορωνοϊό στα τέλη Απριλίου στην Ιταλία. Το ευχάριστο νέο ανακοίνωσε η η Γκλόρια Λίζι, αντιδήμαρχος της ιταλικής πόλης Ρίμινι. Ο άντρας είχε εισήχθη στο νοσοκομείο την περασμένη εβδομάδα μετά την ένδειξη του τεστ κορωνοϊού και πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο.

Πηγή του άρθρου

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More