Η Νορβηγία απαγόρευσε τον ελλιμενισμό κρουαζιερόπλοιων με πάνω από 100 επιβαίνοντες

0 1


Το λιμάνι Τρόμσο στη Νορβηγία

© Checco | Dreamstime.com

Μετά την καταγραφή δεκάδων κρουσμάτων κορονοϊού στο λιμάνι Τρόμσο στην Αρκτική, δημοφιλή τουριστικό προορισμό, η κυβέρνηση της Νορβηγίας αποφάσισε να απαγορεύσει σε όλα τα κρουαζιερόπλοια που μεταφέρουν πάνω από 100 ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένου και του πληρώματος, να ελλιμενίζονται και να αποβιβάζουν τους επιβάτες τους στα λιμάνια της χώρας. 

Το μέτρο, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, Μπεντ Χέλε, θα εφαρμοστεί τουλάχιστον για δύο εβδομάδες.

Η νορβηγική ναυτιλιακή εταιρεία Hurtigruten, σε κρουαζιερόπλοια της οποίας βρέθηκαν τουλάχιστον 41 κρούσματα, ζήτησε συγγνώμη και παραδέχτηκε τα «λάθη» που διέπραξε στον χειρισμό της υπόθεσης. Εξ αυτών οι 36 είναι ναυτικοί, στην πλειονότητά τους Φιλιππινέζοι, και οι υπόλοιποι επιβάτες που έκαναν κρουαζιέρες στο αρχιπέλαγος Σβάλμπαρντ με το πλοίο Roald Amundsen.

Λόγω αυτής της νέας έξαρσης του κορονοϊού στη Νορβηγία, που είχε καταφέρει να αντιμετωπίσει επιτυχώς την πανδημία έως πρόσφατα, η εταιρεία επικρίθηκε δριμύτατα, επειδή ξεκίνησε πρόωρα τις κρουαζιέρες και γιατί αφότου εντοπίστηκε το πρώτο κρούσμα, καθυστέρησε να ενημερώσει τους 386 επιβάτες. 

Η νορβηγική αστυνομία ανακοίνωσε ότι έχει ξεκινήσει έρευνα για την υπόθεση. Το νορβηγικό Ινστιτούτο Υγείας ζήτησε να παραμείνουν όλοι οι επιβάτες των δύο κρουαζιέρων με το Roald Amundsen σε 10ήμερη καραντίνα και να υποβληθούν σε εξετάσεις.

«Αποτύχαμε, κάναμε λάθη», παραδέχτηκε ο γενικός διευθυντής της εταιρείας Hurtigruten Ντάνιελ Σκιέλνταμ. «Μια πρώτη αξιολόγηση έδειξε ότι κατέρρευσαν αρκετές από τις εσωτερικές μας διαδικασίες», ανέφερε. «Η δική μας αποτυχία, καθώς η πρόσφατη αύξηση των κρουσμάτων διεθνών, μας οδήγησαν στο να σταματήσουν όλες τις κρουαζιέρες ‘expedition’ σε νορβηγικά και διεθνή ύδατα», πρόσθεσε. Ωστόσο η μεταφορά προϊόντων και επιβατών με φέρι-μπόουτ σε νορβηγικά λιμάνια θα συνεχιστεί.

Το Roald Amundsen παραμένει ακινητοποιημένο στο Τρόμσο, ενώ τα πλοία Fridtjof Nansen και Spitsbergen θα ρίξουν και αυτά άγκυρα, αφού ολοκληρώσουν τις κρουαζιέρες που πραγματοποιούν αυτήν την περίοδο. Το Roald Amundsen ήταν προγραμματισμένο να κάνει τον γύρο των βρετανικών νησιών τον Σεπτέμβριο, δένοντας σε διάφορα λιμάνια στην Αγγλία και τη Σκοτία.Πηγή του άρθρου

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More