fbpx

Ο.Γεροβασίλη: «H Ελλάδα ταλανίζεται και ο κ.Μητσοτάκης έχει το μυαλό του στις εκλογές»

0 3

Η Όλγα Γεροβασίλη σχολίασε την συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη και τόνισε ότι το μυαλό του βρίσκεται μόνο στις εκλογές, παρά τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα.

Σχολιάζοντας τα λεγόμενα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη περί αποκλεισμού του σεναρίου πρόωρων εκλογών, σε συνέντευξή της στο δημοτικό Ραδιόφωνο Πειραιά, Κανάλι 1, σημείωσε ότι οι πρόωρες εκλογές ποτέ δεν προαναγγέλονται.

«Αναφορικά δε με τα σενάρια, θυμίζω ότι πέρυσι που ο κ. Μητσοτάκης αισθανόταν περίπου Μωυσής και η κυβέρνηση ότι σαρώνει σε ποσοστά τα σενάρια των εκλογών τα κινούσαν οι ίδιοι. Κατά την εκτίμηση μας η κυβέρνηση δυσκολεύεται πλέον πολύ. Από τον Ιανουάριο και μετά παρουσιάζει πτώση στα δημοσκοπικά ποσοστά και ραγδαία κατακρήμνιση της εμπιστοσύνης των πολιτών στους χειρισμούς της. Πράγμα που αποτυπώνεται δημοσκοπικά αλλά και στην άμεση επαφή μας με τους πολίτες» υπογράμμισε.

Και συνέχισε λέγοντας: «Οι εκλογές είναι ένα δίλημμα για τον Κ. Μητσοτάκη, το αν δηλαδή θα προσφύγει σε πρόωρες κάλπες με ρίσκο ή αν το αποφύγει με τη βεβαιότητα πλέον ότι ποτέ δεν θα έχει την ευκαιρία μέχρι το τέλος της 4ετίας να ανακάμψει και προφανώς να κερδίσει τις επόμενες εκλογές. Αυτό το δίλημμα απασχολεί αποκλειστικά τον ίδιο. Οι πολίτες σήμερα δεν ασχολούνται με το αν θα γίνουν εκλογές αλλά με την δραματική υγειονομική και οικονομική κατάσταση που έχει περιέλθει η ζωή τους».

«Εμπιστοσύνη στο πρώτο lockdown, αυστηρός έλεγχος σήμερα»

Αναφορικά με τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ στο lockdown είπε πως «πέρυσι το Μάρτιο υπηρετήσαμε, όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης όπως και οι πολίτες, το πρώτο σκληρό lockdown με απόλυτη εμπιστοσύνη τότε προς τους χειριστές της δύσκολης αυτής κατάστασης. Από τότε μέχρι σήμερα η κυβέρνηση έχει κάνει τα πάντα ώστε οι όροι της α φάσης της πανδημίας να ανατραπούν. Σήμερα η κοινωνία βράζει! Δεν είναι πια το ίδιο όταν μετά από ένα από τα σκληρότερα και μεγαλύτερα lockdown της Ευρώπης, πεθαίνουν άνθρωποι διασωληνωμένοι έξω από τις ΜΕΘ».

«Το πολίτευμα δεν λειτουργεί δημοκρατικά στη χώρα! Είμαστε σαφείς και ασκούμε σκληρή κριτική. Η κυβέρνηση είδε την πανδημία ως ευκαιρία. Αφενός για να καλύψει τα προβλήματα διαχείρισης της οικονομίας (θυμίζω την επιστροφή σε ύφεση από τους πρώτους μήνες διακυβέρνησης και στη συνέχεια, με το άλλοθι της πανδημίας, την κατακρήμνιση της οικονομίας)».

«Καταρράκωση των θεσμών της δημοκρατίας»

«Στη συνέχεια η πανδημία έχει γίνει στα χέρια της κυβέρνησης ευκαιρία για διασπάθιση δημοσίου χρήματος, για καταρράκωση των θεσμών της δημοκρατίας, με κραυγαλέο παράδειγμα τον τρόπο λειτουργίας του ελληνικού Κοινοβουλίου. Στο πρώτο lockdown δεχτήκαμε όλοι τους περιορισμούς.

Όμως αυτό έγινε η ευκαιρία έτσι ώστε να μην συμμετέχουν και να μην ασκούν τα καθήκοντά τους οι βουλευτές όπως προβλέπεται. Και βεβαίως με το ακραίο παράδειγμα στο οποίο φτάσαμε πρόσφατα, δια ονομαστικής, μυστικής ψηφοφορίας στη βουλή να καταστρατηγείται και αυτό. Δηλαδή να γίνεται πλέον με φακέλους μέσω των γραμματέων των κοινοβουλευτικών ομάδων. Άρα καταργείται η μυστικότητα της ψηφοφορίας! Και βεβαίως νομοθετούνται ραγδαία άπειρες ρυθμίσεις οι οποίες κατά παρέκκλιση του ισχύοντος πλαισίου για διάφορα θέματα δίνουν αρμοδιότητες σε γραμματείς , υπουργούς να αυθαιρετούν χωρίς ίχνος διαφάνειας και λογοδοσίας. Και εδώ έχουμε το γεγονός των τεράστιων και πολλαπλών αναθέσεων» ανέφερε.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ εδώ και πολύ καιρό καταγγέλλει το ζήτημα της διαχείρισης του δημοσίου χρήματος, της διασπάθισης εκατομμυρίων ή και παραπάνω ως φαίνεται από το άθροισμα των επί μηνες απευθείας αναθέσεων της κυβέρνησης ΝΔ την ώρα που υποτίθεται πως δεν υπάρχουν αρκετά χρήματα να στηριχτεί το Δημόσιο σύστημα υγείας.

Το ανησυχητικό είναι ότι μέσα σε όλο αυτό το κυβερνητικό ρεσιτάλ ασυδοσίας και ανεπάρκειας ο κ. Μητσοτάκης όπου βρεθεί κι όπου σταθεί εκφράζει την ικανοποίησή του για την εμπιστοσύνη του λαού στο πρόσωπό του.

Κατά τα λοιπά, θα ήταν πιο λογικό και λιγότερο ανησυχητικό αν ο κύριος Μητσοτάκης στις δημόσιες εμφανίσεις του μιλούσε περισσότερο για αδυναμίες και λάθη αντί να εκφράζει την ικανοποίησή του όπου σταθεί και όπου βρίσκεται για την εμπιστοσύνη του λαού στο πρόσωπό του. Ίσως ένα συγγνώμη σε όσους πενθούν τους ανθρώπους τους, σε όσους βρίσκονται στους διαδρόμους των νοσοκομείων να μην έβλαπτε. Ίσως να μετρίαζε κάπως την ικανοποίησή του για την επιτυχία των εμβολιασμών όταν δεν έχουμε ακόμη ξεπεράσει το 8% του πληθυσμού».

«Οι Πρέσπες από τις πιο μελανές στιγμές της ιστορίας της Νέας Δημοκρατίας»

Μιλώντας για τη Συμφωνία των Πρεσπών είπε πως κάποιοι στη ΝΔ βρήκαν την ευκαιρία να διχάσουν το λαό, λέγοντας ψέματα, κατηγορώντας μας περίπου ως προδότες και αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις στην κοινωνική συνοχή.

«Υποκίνησαν με τη στάση τους βίαιες πράξεις ακροδεξιών στοιχείων και συλλογικοτήτων, επιθέσεις σε σπίτια βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτά δεν ξεχνιούνται εύκολα. Και μία συγγνώμη δεν αρκεί. Βέβαια η πρώτη δημόσια συγγνώμη από τη Νέα Δημοκρατία ήρθε χθες από τον κύριο Γεωργιάδη. Απομένουν άλλες 157. Οι Πρέσπες απέδειξαν πως όταν κάποιος παλεύει για τα συμφέροντα της χώρας, δρα με πολιτική ευθύνη και ορθό λόγο χωρίς να υπολογίζει το μικροκομματικό όφελος. Φυσικά ισχύει και το αντίστροφο, όπως απέδειξε η στάση της ΝΔ εκείνη την περίοδο» υπογράμμισε.

«Προσωπικό στοίχημα Χρυσοχοΐδη για την εικόνα του η Μαρφίν»

Με αφορμή δημοσίευμα εντύπου για νέα στοιχεία περί ταυτοποίησης των δραστών στην υπόθεση Μαρφιν, καλούμενη να σχολιάσει σημείωσε τα ακόλουθα: «Το τραγικό συμβάν της Μαρφιν άνοιξε και έκλεισε επί ημερών Χρυσοχοϊδη. Προφανώς ο ίδιος εκτιμά ότι είναι ένα προσωπικό του στοίχημα, προκειμένου να ανακάμψει η εικόνα του. Θα μου επιτρέψετε να διατηρώ αμφιβολίες αναφορικά με τα «νέα» στοιχεία που βρέθηκαν από τότε μέχρι τώρα και να περιμένω με πραγματικό ενδιαφέρον να δω αν αυτό ισχύει».

«Για μας τα εργασιακά είναι η μάχη των μαχών»

Σχετικά με το νομοσχέδιο για τα εργασιακά είπε ότι «υπάρχουν ζητήματα τα οποία προφανώς δεν ταυτίζονται με το νεοφιλελεύθερο αφήγημα της σημερινής διακυβέρνησης της χώρας και τα ονομάζει αναχρονιστικά. Αντιλαμβάνεστε ότι, όπως προανήγγειλε και ο Αλέξης Τσίπρας, τα εργασιακά ζητήματα θα είναι η μάχη των μαχών. Διότι δεν πρέπει να επιτρέψουμε συνθήκες κάτω από τις οποίες η ζωή των εργαζομένων στη χώρα αλλά και στην Ευρώπη να γίνει δυσχερέστερη».

Ανέφερε ακόμα ότι «για μας η βελτίωση των συνθηκών εργασίας και η στήριξη των εργαζομένων είναι ταυτοτικό ζήτημα. Το αποδείξαμε όταν με την έξοδο από τα Μνημόνια επαναφέραμε τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας και άρχισαν τα βήματα αποκατάστασης της απορρύθμισης που είχε συμβεί στη μνημονιακή περίοδο. Σήμερα, πάλι με πρόσχημα την πανδημία και κυρίως με πρόταγμα τις ιδεολογικές της προτεραιότητες η Νέα Δημοκρατία επαναφέρει ως προτεραιότητα την απορρύθμιση της εργασίας. Αυτό φάνηκε και με το Σχέδιο Πισσαρίδη, με την παλιά δηλαδή συνταγή που χρεοκόπησε τη χώρα και διέλυσε τα εργασιακά! Αυτό κι αν είναι αναχρονισμός.

Ο κόσμος θα βγει στους δρόμους από μόνος του. Κανείς εργαζόμενος δεν θα δεχτεί την κατάργηση του οκτάωρου και το σχέδιο απορρύθμισης των εργασιακών δικαιωμάτων που εμφανίστηκε και στη συζήτηση με αφορμή το Ταμείο Ανάκαμψης. Εμείς θα είμαστε δίπλα και θα στηρίξουμε τα αιτήματα της κοινωνίας» κατέληξε η κ. Γεροβασίλη.

1617878336 244 Google News - Ο.Γεροβασίλη: «H Ελλάδα ταλανίζεται και ο κ.Μητσοτάκης έχει το μυαλό του στις εκλογές»Πατήστε εδώ και ακολουθήστε το O-Efialtis.com στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις Eιδήσεις

Αν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας άρθρα, πατήστε εδώ: Εγγραφή στο Newsletter

Πηγή

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

You might also like
Σχολιάστε το άρθρο

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More