fbpx

Μητσοτάκης: Σκέψεις για υποχρεωτικό εμβολιασμό υγειονομικών από Σεπτέμβρη

0 5

Προσεκτικά λόγια, «μετρημένες» ερωτήσεις, λίγο πάθος και χωρίς ιδιαίτερες αποκαλύψεις η συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στον τηλεοπτικό σταθμό Star, με τον πρωθυπουργό να αρνείται ξανά να επιρρίψει ευθύνες στην κυβέρνησή του για την τραγωδία των τελευταίων μηνών.

Σε μια συνέντευξη από την οποία απουσίαζε παντελώς η οποιαδήποτε αναφορά στην υπόθεση Φουρθιώτη που μονοπωλεί τη δημόσια συζήτηση εδώ και ημέρες, ο πρωθυπουργός περιορίστηκε στο να επαναλάβει τους γνωστούς διθυράμβους για την κυβερνητική πολιτική, να κάνει έκκληση στους ηλικιωμένους να εμβολιαστούν και, φυσικά, να υπογραμμίζει την ατομική ευθύνη των πολιτών.

Μιλώντας για την πορεία του εμβολιασμού ο πρωθυπουργός έκανε έκκληση προς τους ηλικιωμένους σημειώνοντας ότι «υπάρχουν εμβόλια διαθέσιμα αυτή τη στιγμή για τις μεγάλες ηλικίες ώστε το τείχος να ξεκινήσει από τους ηλικιωμένους προς τους νεότερους».

Έκανε όμως λόγο και υποχρεωτικό εμβολιασμό των υγειονομικών μετά το καλοκαίρι επισημαίνοντας ότι δεν θέλει να δημιουργήσει εντάσεις, αλλά ότι θα πρέπει να ανοίξει αυτή τη συζήτηση.

«Δεν μπορεί να είσαι υγειονομικός και εσύ ο ίδιος να μην προστατεύεσαι ή να μην προστατεύεις τους άλλους μέσα στον χώρο που είναι ταγμένος στη μάχη κατά του ιού. Πρέπει να ανοίξει η συζήτηση. Το φθινόπωρο πρέπει να ξαναδούμε το θέμα από την αρχή» είπε χαρακτηριστικά.

Αίσθηση προκάλεσαν και αναφορές του πρωθυπουργού στις σχέσεις κυβέρνησης-επιτροπής εμπειρογνωμόνων.

Επισήμανε ότι «μιλάμε για σοβαρούς επιστήμονες που έχουν τη δυνατότητα να συνομιλούν με την κυβέρνηση και είναι απολύτως ελεύθεροι να αποφασίζουν και να μας εισηγούνται. Η επιτροπή εισηγείται και η κυβέρνηση αποφασίζει».

Ωστόσο, αφού έπλεξε το εγκώμιο του Σωτήρη Τσιόδρα λέγοντας ότι λείπει από την ενημέρωση και επισημαίνοντας ότι μπορεί να αποφάσισε να απομακρυνθεί από τα φώτα της δημοσιότητας εξαιτίας χυδαίων επιθέσεων, ο Κ. Μητσοτάκης άφησε σαφείς αιχμές για την επιτροπή και την… πολυφωνία που επικρατεί.

Χαρακτηριστικά είπε μεν ότι η πολυφωνία είναι απαραίτητη, αλλά δήλωσε ότι εάν υπήρχε κάποιο λάθος τους τελευταίους μήνες ήταν ότι το μήνυμα δεν ήταν τόσο καθαρό.

Έριξε την ευθύνη στα ΜΜΕ και στην επιτροπή, λέγοντας ότι βγαίνουν μέλη τους και λένε τις απόψεις τους.

«Θα ήταν πολύ πιο χρήσιμο αυτοί που να μην βγουν στα κανάλια να εξηγήσουν γιατί μειοψήφησαν» είπε ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στη σημερινή συζήτηση για το άνοιγμα των Λυκείων.

«Δόθηκε μια εικόνα σύγχυσης στο μήνυμα. Ήταν καθαρά ένα ζήτημα επικοινωνίας» επισήμανε σχετικά με την κατάσταση που διαμορφώθηκε στο τελευταίο lockdown.

Πατήστε εδώ και ακολουθήστε το O-Efialtis.com στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις Eιδήσεις

Αν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας άρθρα, πατήστε εδώ: Εγγραφή στο Newsletter

Πηγή

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

You might also like
Σχολιάστε το άρθρο

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More