fbpx

«Είμαστε έτοιμοι για την πολιτική αλλαγή» – διαφορετικό

0 7

sto boukouresti o tsipras gia tin 7i tetrameri sunantisi.w hr - «Είμαστε έτοιμοι για την πολιτική αλλαγή» – διαφορετικό

Αισιόδοξος ο Τσίπρας: «Είμαστε έτοιμοι για την πολιτική αλλαγή»

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμος να διεκδικήσει την πολιτική αλλαγή» είπε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της εισήγησής του στο Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος, εκτιμώντας ότι οι εξελίξεις του τελευταίου μήνα μπορεί να οδηγήσουν και σε πρόωρες εκλογές.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι στόχο αποτελεί η ανασυγκρότηση του κοινωνικού κράτους και η προστασία των εργαζόμενων και της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας και επεσήμανε ότι «με κεντρικούς άξονες το πρόγραμμα για το νέο ΕΣΥ, τη ρύθμιση και διαγραφή μέρους του ιδιωτικού χρέους και συνολικά την βιώσιμη επανεκκίνηση της οικονομίας και το σχέδιό για τη προστασία της εργασίας, του οκταώρου και του μισθού», ήδη υπάρχει ένα σημαντικό προγραμματικό εργαλείο που καταγράφει πλειοψηφικά θετικές αντιδράσεις στην ελληνική κοινωνία

Παράλληλα, ο Αλέξης Τσίπρας εξαπέλυσε πυρά στην κυβέρνηση λέγοντας ότι έχει χάσει τον έλεγχο της πανδημίας και την εμπιστοσύνη της κοινωνίας ενώ την κατηγόρησε ότι ποτέ δεν πίστεψε σε ένα ισχυρό δημόσιο σύστημα υγείας. «Η ραγδαία κυβερνητική φθορά του τελευταίου μήνα μπορεί να οδηγήσει σε πολιτικές εξελίξεις. Η κατάρρευση της εμπιστοσύνης των πολιτών προς την κυβέρνηση σε συνδυασμό με τα φαινόμενα παρακμής που διαρκώς βλέπουν το φως της δημοσιότητας έχουν δημιουργήσει ένα πνιγηρό κλίμα στην ελληνική κοινωνία», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Τσίπρας: Αν δεν αλλάξει η κατάσταση στη Βουλή, θα απέχουμε από ψηφοφορίες

Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε, επίσης, λόγο για συνειδητή προσπάθεια της κυβέρνηση να υποβαθμίσει και να ακυρώσει τη δημοκρατική λειτουργία του κοινοβουλίου με κορυφαίο παράδειγμα τον τρόπο ψηφοφορίας που ακυρώνει τη γνώμη των βουλευτών, προειδοποιώντας ότι αν δεν αλλάξει η κατάσταση ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα συμμετέχει σε τέτοιες ψηφοφορίες. «Είναι θεσμική μας υποχρέωση να μην επιτρέψουμε η πανδημία να μετατραπεί σε κρίση δημοκρατίας και αυτή τη μάχη θα την δώσουμε τόσο για την λειτουργία του κοινοβουλίου όσο και για την διαφάνεια στην διαχείριση του δημοσίου χρήματος. Η κατάσταση με τις απευθείας αναθέσεις έχει ξεφύγει κάτι που μας επιβάλει να χρησιμοποιήσουμε κάθε πιθανό μέσο για να υπάρξει ο απαραίτητος θεσμικός έλεγχος ακόμα και τη προσφυγή στην δικαιοσύνη», σημείωσε.

Αναφορικά με το Ταμείο Ανάκαμψης και τις κυβερνητικές επιλογές στα εργασιακά, ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι η κυβερνητική πρόταση για το Ταμείο Ανάκαμψης αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη σχεδιάζει επιστροφή σε αποτυχημένες και κοινωνικά καταστροφικές πολιτικές. «Ειδικά ο σχεδιασμός για τις αλλαγές στα εργασιακά αποτελεί την κήρυξη πολέμου εναντίων των εργαζομένων και της κοινωνικής πλειοψηφίας. Τα εργασιακά θα αποτελέσουν την “μητέρα των μαχών” για την επόμενη περίοδο και το σύνολο των κομματικών μας δυνάμεων οφείλει να ετοιμαστεί για αυτή την εξέλιξη».

Τέλος, για την ολοκλήρωση των διαδικασιών για εκλογή νέων νομαρχιακών οργάνων, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε: «το γεγονός ότι καταφέραμε να ολοκληρώσουμε πανελλαδικά την εκλογή νέων νομαρχιακών επιτροπών, μετατρέπει τον ΣΥΡΙΖΑ στο πρώτο κόμμα στην Ελλάδα που με όρους “ψηφιακού άλματος” δείχνει ότι και μέσα στην πανδημία η δημοκρατία δεν μπορεί να μπει σε καραντίνα».

1617809534 989 Google News - «Είμαστε έτοιμοι για την πολιτική αλλαγή» – διαφορετικόΠατήστε εδώ και ακολουθήστε το O-Efialtis.com στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις Eιδήσεις

Αν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας άρθρα, πατήστε εδώ: Εγγραφή στο Newsletter

Πηγή

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

You might also like
Σχολιάστε το άρθρο

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More