fbpx

Πώς ο Φουρθιώτης απέσπασε παρανόμως εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ από το υπουργείο Εργασίας

0 6

Οι περιγραφές του Γιάννη Βρούτση – Στο ζήτημα παρενέβη, και ο ΣΥΡΙΖΑ που κατέθεσε σχετική ερώτηση στη Βουλή

xifias banner728 90 - Πώς ο Φουρθιώτης απέσπασε παρανόμως εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ από το υπουργείο Εργασίας

Έως και 200.000 ευρώ κατάφερε να αποσπάσει σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Εργασίας, μέσω του προγράμματος ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ ο Μένιος Φουρθιώτης η υπόθεση του οποίου διαβιβάστηκε στην εισαγγελία πρωτοδικών Αθηνών.

Στο υπόμνημα αναφέρονται τα στοιχεία πληρωμών των εργαζομένων δύο εταίρων που επιδοτήθηκαν με την επωνυμία Ρroduction Μονοπρόσωπη ΙΚΕ και Ρarty fm ανώνυμη ραδιοφωνική εταιρία.

douli banner new728 90 - Πώς ο Φουρθιώτης απέσπασε παρανόμως εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ από το υπουργείο Εργασίας

Σε νέες του δηλώσεις ο πρώην υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης απέφυγε να αναφέρει το ποσό που εισέπραξε παρανόμως ο παρουσιαστής , αποκάλυψε όμως ότι ελάμβανε τα χρήματα για τρεις μήνες Ιούλιο, Αύγουστο Σεπτέμβριο 2020 προτού εντοπιστεί η απάτη και αλλάξει ο νόμος τον Οκτώβριο.

Συγκεκριμένα επιτήδειοι (και άλλοι εκτός του Φουρθιώτη) δήλωναν πλασματικούς υψηλούς μισθούς ύψους ακόμα και 60.000-70.000 ευρώ προκειμένου να λάβουν ως κρατική ενίσχυση το 60% του ονομαστικού μισθού που χάθηκε λόγω της μείωσης των ωρών εργασίας όπως προβλέπει ο μηχανισμός ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ.

Τον Οκτώβριο με πρωτοβουλία του Γιάννη Βρούτση, τέθηκε πλαφόν 6.500 στο ύψος του μισθού που μπορούσε να δηλωθεί με αποτέλεσμα να καθυστερήσει λόγω των τεχνικών αλλαγών, πάνω από δύο μήνες η πληρωμή των δικαιούχων. Η εισαγγελία αναμένεται να διερευνήσει αν οι εταιρίες είναι φορολογικά και ασφαλιστικά ενήμερες.

Σύμφωνα με προηγούμενες καταγγελίες του Γιάννη Βρούτση, ο Μένιος Φουρθιώτης όταν διακόπηκε η επιδότηση «μπούκαρε» στο υπουργείο Εργασίας χτυπώντας πόρτες και φωνάζοντας επειδή δεν πήρε τα χρήματα. «Ήρθε με μπράβους. Απειλούσε γενικούς γραμματείς. Υπάλληλοι έρχονταν κλαίγοντας γιατί τους έλεγε ότι θα τον προσκυνήσουμε. Μιλάμε για παρακμή», φέρεται να υπογράμμισε ο πρώην υπουργός.

Στο ζήτημα παρενέβη, και ο ΣΥΡΙΖΑ που κατέθεσε σχετική ερώτηση στη Βουλή για τη σχέση Φουρθιώτη με την κυβέρνηση και την «ασυλία» που ενδεχομένως απολαμβάνει.

Οι «υπόθεση Φουρθιώτης» επανήλθε στο προσκήνιο μετά την αποκάλυψη ότι ο παρουσιαστής διέθετε ούτε λίγο ούτε πολύ 14 αστυνομικούς (κατά τη διάρκεια της 24ωρης βάρδιας) και ένα υπηρεσιακό όχημα ανά βάρδια, διότι – όπως υποστήριζε ο ίδιος – αποτελούσε στόχο επιθέσεων, μετά κυρίως από την τοποθέτηση εμπρηστικού μηχανισμού στο σπίτι του στην Εκάλη.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης έδωσε εντολή να αποσυρθούν οι αστυνομικοί που φύλασσαν τον Μένιο Φουρθιώτη ενώ το θέμα απασχόλησε και το Μαξίμου.

protothema.gr

garmpis banner629 90 - Πώς ο Φουρθιώτης απέσπασε παρανόμως εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ από το υπουργείο Εργασίας
limeni banner geuseis728 90 - Πώς ο Φουρθιώτης απέσπασε παρανόμως εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ από το υπουργείο Εργασίας

1617715804 776 Google News - Πώς ο Φουρθιώτης απέσπασε παρανόμως εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ από το υπουργείο ΕργασίαςΠατήστε εδώ και ακολουθήστε το O-Efialtis.com στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις Eιδήσεις

Αν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας άρθρα, πατήστε εδώ: Εγγραφή στο Newsletter

Πηγή

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

You might also like
Σχολιάστε το άρθρο

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More