Καταδικάστηκε ορθοπεδικός για ιατρικό λάθος σε επέμβαση στο χέρι του Ταπούτου

0 22


Ένας ορθοπεδικός καταδικάστηκε σε φυλάκιση 18 μηνών (με τριετή αναστολή), από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης για λάθος που έγινε σε επέμβαση αποκατάστασης στον πρώην διεθνή καλαθοσφαιριστή Χρήστο Ταπούτο, σε ιδιωτική κλινική της Θεσσαλονίκης.

Όπως αναφέρει το κατηγορητήριο, ο αθλητής τραυματίστηκε σοβαρά στο μέσο νεύρο, με συνέπεια να σταματήσει πρόωρα το μπάσκετ, όπως είπε και ο ίδιος στην κατάθεσή του στο δικαστήριο.

Πρόκειται για επέμβαση η οποία έγινε τον Απρίλιο του 2017 και έξι χρόνια μετά καταδικάστηκε για πρόκληση σωματικής βλάβης από αμέλεια ο ορθοπεδικός χειρουργός που είχε αναλάβει την αποκατάσταση.

Εξάλλου, αθώος κρίθηκε ο συνεργάτης του, επίσης χειρουργός. «Η απόφαση, μετά έξι χρόνια, είναι ηθική δικαίωση γι’ αυτόν», είπε η συνήγορος υποστήριξης της κατηγορίας Γιάννα Παναγοπούλου.

Ο Ταπούτος στο δικαστήριο περιέγραψε ότι η επέμβαση έγινε για την αποκατάσταση ρήξης τένοντα του αριστερού του χεριού, όμως από λάθη του γιατρού προκλήθηκε σοβαρός τραυματισμός στο μέσο νεύρο του χεριού, με συνέπεια να υποστεί σοβαρή βλάβη και να έχει μόνιμη αναπηρία.

«Σοβαρά ιατρικά λάθη, προκάλεσαν μόνιμη σωματική αναπηρία στον εντολέα μου, παίκτη της Εθνικής Ομάδας και διεθνή μπασκετμπολίστα Χρήστο Ταπούτο, ο οποίος εξ’ αυτού αναγκάστηκε και να διακόψει βίαια την επαγγελματική του πορεία στο μπάσκετ, ενώ ήταν στο απόγειο», ανέφερε χαρακτηριστικά η κυρία Παναγοπούλου.

Στην απολογία του ο γιατρός αρνήθηκε την κατηγορία της πρόκλησης σωματικής βλάβης, υποστηρίζοντας ότι όλα έγιναν όπως προβλέπονται, με τη μέθοδο που είναι ενδεδειγμένη, όπως είχε κάνει και σε άλλες επεμβάσεις αθλητών του μπάσκετ.

#ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟΣ #ΚΑΤΑΔΙΚΗ #ΙΑΤΡΙΚΟ_ΛΑΘΟΣ #ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣΠηγή

Απάντηση