«Τρύπα» 2 δισ. λόγω lockdown -Πού καταγράφονται οι μεγάλες απώλειες | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

0 2


Βαρύ είναι το πλήγμα της πανδημίας και του lockdown στην ελληνική οικονομία και στα έσοδα.

Σύμφωνα με το economistas, από τα νεότερα στοιχεία προκύπτει ότι όλοι οι κωδικοί των φορολογικών εσόδων «γκρεμίστηκαν», με συνέπεια, μετά τη συμπλήρωση εξαμήνου, να καταγράφεται μια «τρύπα» συνολικού ύψους 2 δισ. στον Κρατικό Προϋπολογισμό. Οπως ήταν αναμενόμενο, οι μεγαλύτερες απώλειες καταγράφονται στο ΦΠΑ, καθώς ο περιορισμός των συναλλαγών ήταν καταλυτικός. Από την άλλη, από το υπουργείο Οικονομικών επισημαίνουν ότι αφενός ο Ιούνιος πήγε πολύ καλύτερα από το Μάιο αφετέρου οι εισπράξεις ξεπέρασαν τις αναθεωρημένες εκτιμήσεις. 

Η «ζημιά» του lockdown στην ελληνική οικονομία με αριθμούς

Είναι ενδεικτικό ότι τον Ιούνιο, τα έσοδα από φόρους ανήλθαν σε 2.791 εκατ. ευρώ, μειωμένα κατά 569 εκατ. ευρώ έναντι του μηνιαίου στόχου που έχει περιληφθεί στην έκθεση του Προϋπολογισμού 2020.

Διαβάστε στο economistas το ρεπορτάζ του Γιώργου Παππού για την επίδραση της πανδημίας στην ελληνική οικονομία και την «τρύπα»στον Κρατικό Προϋπολογισμό που προκάλεσε το lockdown.

Πηγή του άρθρου

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More