Ο καιρός με τον Π. Γιαννόπουλο: Στις κάλπες με βροχή και σκόνη

0 19


Με βροχή και σκόνη σε πολλές περιοχές της χώρας θα κυλήσει η Κυριακή με τις καταιγίδες να περιορίζονται κυρίως σε Πελοπόννησο και Μακεδονία.

Την Δευτέρα προβλέπεται έντονα άστατος καιρός και με καταιγίδες στα ηπειρωτικά αλλά και στο νότιο Αιγαίο (Κυκλάδες, Κρήτη, Δωδεκάνησα). Τα περισσότερα φαινόμενα θα εκδηλώνονται το μεσημέρι και το απόγευμα. Ο άστατος καιρός στα ηπειρωτικά θα συνεχιστεί για μέρες μέχρι και το τέλος της εβδομάδας. Αναμένονται αρκετές μεσημβρινές απογευματινές καταιγίδες. Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε επίπεδα λίγο χαμηλότερα από τα κανονικά.

Πιο αναλυτικά για την Κυριακή

Αρχικά στα δυτικά, τα κεντρικά και τα νότια και γρήγορα στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές . Στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και το νότιο Αιγαίο και σποραδικές καταιγίδες οι οποίες πιθανώς να είναι πρόσκαιρα ισχυρές στο Ιόνιο (από Κεφαλονιά και νοτιότερα) και την Πελοπόννησο. Τα φαινόμενα τις βραδινές ώρες στα βορειοδυτικά θα εξασθενήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 5 και στο Ιόνιο τις πρωινές ώρες 6 τοπικά 7 μποφόρ και στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και θα φθάσει τους 22 με 24 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 14 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη επίσης προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως από τις μεσημβρινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία: Από 13 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Παναγιώτης Γιαννόπουλος Φυσικός Μετεωρολόγος ΜSc. FRMetS

Πηγή: ErtNews.gr

Απάντηση