«Δεν συμφωνώ να ψηφίζουν οι νέοι ό,τι ψηφίζουν και οι γονείς τους»

0 13


Ο ποινικολόγος, Αλέξης Κούγιας μίλησε για την εκλογική διαδικασία αλλά και για τους νέους στις εκλογές της 21ης Μαΐου.

Ο ποινικολόγος, Αλέξης Κούγιας, μίλησε στο MEGA για τα προβλήματα με την μη έλευση των ατόμων της εφορευτικής επιτροπής και την ποινική διαδικασία που ακολουθεί.

«Είναι υποχρεωμένος να πάει κάποιος στην εφορευτική επιτροπή. Ο ποινικός κώδικας προβλέπει ποινές φυλακίσεως. Θα πρέπει να το γνωστοποιήσει είτε στέλνοντας έναν αγγελιοφόρο στο εκλογικό τμήμα είτε τις προηγούμενες ημέρες ώστε να μην υπάρχουν ποινικές συνέπειες. Ο δικαστικός αντιπρόσωπος έχει το δικαίωμα να επιτάξει αλλά μέσα σε συλλογικά πλαίσια. Εάν κάποιος ψηφοφόρος έχει κάποια εργασία ή κάποια υποχρέωση, τότε ο δικαστικός αντιπρόσωπος επιλέγει κάποιον άλλον».

Ο Αλέξης Κούγιας, αναφερόμενος στην προεκλογική εκστρατεία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είπε πως μάλλον πάει καλά και γι’ αυτό ακολουθούν αυτό το μοντέλο προεκλογικής διαδικασίας.

«Στις δημοκρατικές χώρες δεν μπορείς να αποκλείσεις κανέναν. Τους συμβούλεψαν σωστά οι ειδικοί. Εγώ δεν έχω μέσα κοινωνικής δικτύωσης και δεν μου αρέσουν».

«Η ψήφος των νέων θα είναι με κριτήριο τον πολιτικό»

Αναφερόμενος στους νέους που ψηφίζουν ο κ. Κούγιας, είπε πως δεν συμφωνεί πως οι νέοι ψηφίζουν ό,τι ψηφίζουν και οι γονείς τους.

«Δεν συμφωνώ με αυτήν την άποψη. Οι νέοι είναι πολιτικοποιημένοι. Από τα παιδιά μου, η κόρη μου ψηφίζει για πρώτη φορά. Η ψήφος τους θα είναι με το κριτήριο του πολιτικού και ειδικά των αρχηγών. Συζητάμε συνήθως το βράδυ για την συμπεριφορά των πολιτικών, την επικαιρότητα. Αυτό έχει να κάνει με το οικογενειακό και το σχολικό περιβάλλον. Η κόρη μου ήταν πολιτικοποιημένη από μικρή. Στις γειτονιές που υπήρχαν πολλοί αριστεροί ψηφοφόροι, ήταν πιο πολιτικοποιημένα τα παιδιά. Πρέπει να μας ανησυχεί η αποχή».

«Πάντοτε η επιλογή των ανωτάτων δικαστών είναι πολιτική επιλογή»

Ο Αλέξης Κούγιας μίλησε για το τι πρέπει να αλλάξει άμεσα στη Δικαιοσύνη και είπε πως «δεν μπορεί να αλλάξει τίποτα».

«Η εξέλιξη των δικαστών είναι πλέον, μέχρι έναν βαθμό ανεξάρτητη. Πάντοτέ όμως, η επιλογή των ανωτάτων δικαστών είναι πολιτική επιλογή. Δεν μπορεί να αλλάξει γιατί υπάρχουν δύο θέσεις. Η μία είναι πως δεν μπορεί αγνοείται η ψήφος του λαού και το ποιο κόμμα θα κυβερνήσει και το δεύτερο είναι πως η Δικαιοσύνη θα πρέπει να είναι ανεξάρτητη. Αυτό δεν μπορεί να γίνει γιατί οι δικαστές πολιτικοποιούνται από πολύ μικροί. Υπάρχει και συνδικαλισμός στους δικαστές και η πολιτική αντιπαράθεση είναι έντονη και πολλές φορές είναι αυτό που καταργεί την αξιοκρατία».

#ΕΘΝΙΚΕΣ_ΕΚΛΟΓΕΣ_2023 #ΕΚΛΟΓΕΣ_2023 #ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ_ΕΚΛΟΓΩΝ_2023 #ΟΔΗΓΟΣ_ΕΚΛΟΓΩΝ #ΜΑΘΕ_ΠΟΥ_ΨΗΦΙΖΕΙΣ_2023 #ΑΛΕΞΗΣ_ΚΟΥΓΙΑΣΠηγή

Απάντηση