Ακυρώνεται το Grand Prix της Formula 1 στην Ιταλία

0 16


Ξαφνική απόφαση ακύρωσης του Grand Prix της Emilia Romagna στην Ιταλία. Τι συνέβη και οδήγησε σε αυτή την εξέλιξη. 

Το Grand Prix της Emilia Romagna αυτό το Σαββατοκύριακο ακυρώθηκε λόγω πλημμυρών στην περιοχή Imola της Ιταλίας. Ο υπουργός Μεταφορών της Ιταλίας είχε ζητήσει την αναβολή του αγώνα αυτό το Σαββατοκύριακο εν μέσω ακραίων καιρικών φαινομένων στο βόρειο τμήμα της χώρας.

Σύμφωνα με αξιωματούχους, πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και έως και 5.000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους, όταν τα ποτάμια φούσκωσαν από τις πολυήμερες καταιγίδες, πλημμυρίζοντας τις κοντινές πόλεις, δημιουργώντας τεράστια προβλήματα στις υποδομές της περιοχής, αλλά και πολλές καταστροφές. 

Μια ανακοίνωση της F1 αναφέρει:

«Η κοινότητα της Formula 1 θέλει να στείλει τις σκέψεις της στους ανθρώπους και τις κοινότητες που επλήγησαν από τα πρόσφατα γεγονότα στην περιοχή της Emilia-Romagna. Η απόφαση ελήφθη επειδή δεν είναι δυνατόν να διεξαχθεί με ασφάλεια η εκδήλωση για τους οπαδούς μας, τις ομάδες και το προσωπικό μας και είναι το σωστό και υπεύθυνο πράγμα που πρέπει να κάνουμε δεδομένης της κατάστασης που αντιμετωπίζουν οι πόλεις της περιοχής.

Δεν θα ήταν σωστό να ασκηθεί περαιτέρω πίεση στις τοπικές αρχές και τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης σε αυτή τη δύσκολη στιγμή».

#FORMULA_1 #FERRARI #ΟΔΗΓΗΣΗ #ΙΤΑΛΙΑ #ΠΛΗΜΜΥΡΕΣΠηγή

Απάντηση