Προκλητικός Τσαβούσογλου για Αγία Σοφία: Η Ελλάδα δεν δικαιούται να ομιλεί | ΚΟΣΜΟΣ

0 2


Προκλητικός εμφανίστηκε και πάλι ο Τούρκος ΥΠ ΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου υποστηρίζοντας ότι η Ελλάδα είναι «η τελευταία που δικαιούται να ομιλεί» για το θέμα της μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί.

Σε συνέντευξή του στο TRT Haber στον απόηχο των διεθνών αντιδράσεων για το θέμα της Αγίας Σοφίας – κι ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη το συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ – ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας δήλωσε χαρακτηριστικά: «Καταδικάζουμε απερίφραστα κάθε δήλωσε ενάντια στα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Η τελευταία χώρα που δικαιούται να ομιλεί για τέτοια θέματα είναι η Ελλάδα. Γνωρίζουμε πόσο άσχημα συμπεριφέρονται στους Τούρκους στη Δυτική Θράκη και τι γίνεται με τα τζαμιά στη χώρα. Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα χωρίς τζαμί στην πρωτεύουσά της. Η Ελλάδα επέβαλε σιγή στο κάλεσμα για προσευχή από τα μεγάφωνα χρησιμοποιώντας το πρόσχημα του κορωνοϊού».

Ο Τσαβούσογλου τόνισε ότι θα ενημερώσει την UNESCO για τα βήματα που κάνει αναφορικά με την Αγία Σοφία, λίγες μέρες αφότου η τελευταία ανακοίνωσε ότι θα επανεξετάσει το καθεστώς του εμβληματικού ναού ως μνημείου Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς μετά τις ανακοινώσεις του Ερντογάν. «Μας εξέπληξαν κάποιες από τις τοποθετήσεις της UNESCO. Θα την ενημερώσουμε για τα επόμενα βήματα που θα ακολουθήσουμε», είπε ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας. Ενώ δήλωσε ότι η Άγκυρα θα ξεκινήσει έρευνες και γεωτρήσεις στο κομμάτι εκείνο της ανατολικής Μεσογείου που προβλέπεται στη συμφωνία με τη Λιβύη επισημαίνοντας ότι η χώρα του είναι ανοιχτή σε διανομή με εταιρείες από τρίτες χώρες.

Πηγή του άρθρου

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More