Ο κόσμος των επιχειρήσεων είναι δύσκολος, ανταγωνιστικός και φυσικά εξαιρετικά απαιτητικός, ωστόσο εσύ αποφάσισες να κάνεις τα πρώτα σου βήματα σε αυτόν προκειμένου να κάνεις το όνειρό σου πραγματικότητα. Κατανοείς πως στην σύγχρονη εποχή δεν γίνεται να διαθέτεις μια επιχείρηση χωρίς να έχεις έστω και μικρή παρουσία στο διαδίκτυο, για αυτό στο παρακάτω άρθρο θα βρεις τα 3 σημαντικά βήματα που πρέπει να κάνεις για να αναπτύξεις την επιχείρησή σου online!
Πρώτον και κυριότερο για να ξεκινήσεις να έχεις μια δυναμική παρουσία στο διαδίκτυο και να δημιουργήσεις ένα αξιόπιστο brand, είναι να φτιάξεις μια ιστοσελίδα. Η ιστοσελίδα σου θα αποτελέσει την βάση της επιχείρησής σου, τον χώρο που θα μπορούν οι δυνητικοί σου πελάτες να δουν τα προϊόντα ή της υπηρεσίες που προσφέρεις, να μάθουν για εσένα και την επιχείρησή σου, αλλά και να πραγματοποιήσουν τις αγορές τους. Φρόντισε το website σου να είναι ελκυστικό αισθητικά, αλλά και εύκολο στην χρήση, ώστε οι επισκέπτες να θέλουν να παραμείνουν ώρα σε αυτό. Προκειμένου να προωθήσεις την ιστοσελίδα σου στα αποτελέσματα της Google μπορείς αργότερα να κάνεις κάποιες ενέργειες Google SEO https://www.thinktank.gr/proothisi-istoselidon-seo/, με στόχο να εμφανίζεται υψηλότερα στα αποτελέσματα των αναζητήσεων.
Τα ρούχα που φοράς, ο τρόπος που εκφράζεσαι και η προσωπικότητά σου συνιστούν την ταυτότητά σου, την εικόνα που αποκτούν οι άλλοι για εσένα και πως σε χαρακτηρίζουν. Κάθε brand οφείλει να έχει μια ‘εικόνα’ προκειμένου να ξεχωρίζει από τα άλλα brands, αλλά και να δημιουργεί μια ιδιαίτερη σχέση με τους πελάτες του. Αφιέρωσε χρόνο στο να δημιουργήσεις ένα ιδιαίτερο logo, να συμπεριλάβεις στο site σου λέξεις και εικόνες που χρησιμοποιούνται πολύ συχνά στον online κόσμο και δημιουργούν μια συγκεκριμένη εντύπωση για την επιχείρησή σου, π.χ. αναδίδουν πολυτέλεια, χιούμορ ή να δίνουν την αίσθηση ότι η ιστοσελίδα αναφέρεται στην νεολαία.
Στον κόσμο του Facebook, του Instagram, του Tik Tok και του Twitter δεν νοείται να μην έχεις social media σαν απλός χρήστης, πόσο μάλλον αν διαθέτεις μια επιχείρηση που θέλεις να γίνει γνωστή στο ευρύ κοινό. Σε αντίθεση με την διαφήμιση Google, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μπορείς να προβάλεις την επιχείρησή σου εντελώς δωρεάν, απλώς και μόνο αναρτώντας ενδιαφέροντα post, κάνοντας stories που δημιουργούν engagement και αυξάνοντας τον αριθμό των followers σου. Αν θέλεις να διαθέσεις κάποια χρήματα μπορείς ακόμη να κάνεις χορηγούμενες διαφημίσεις στα social media, ώστε ο εταιρικός λογαριασμός σου να εμφανίζεται και σε προφίλ που δεν σε ακολουθούν ακόμη.