Ο πρωθυπουργός των Φίτζι ανακοίνωσε κρούσμα κορωνοϊού -Το πρώτο μετά από 78 μέρες | ΚΟΣΜΟΣ

0 3


Έπειτα από 78 μέρες χωρίς κορωνοϊό, ο πρωθυπουργός των Φίτζι Φρανκ Μπαϊνιμαράμα γνωστοποίησε σήμερα ότι καταγράφηκε ένα νέο κρούσμα στη χώρα.

Ο πρωθυπουργός διευκρίνισε ότι ένας 66χρονος διαγνώσθηκε με SARS-CoV-2 ενώ βρισκόταν σε καραντίνα μετά την επιστροφή του από την Ινδία. Πρόκειται για το 19ο κρούσμα που καταγράφεται στην μικρή αυτή χώρα του Νοτίου Ειρηνικού, η οποία δεν αναμένει ότι αυτό θα είναι και το τελευταίο της.

Σε υποχρεωτική καραντίνα όλοι όσοι φτάνουν στα Φίτζι

«Έχουμε ένα επιβεβαιωμένο κρούσμα της νόσου Covid-19 σε έναν πολίτη που επέστρεψε στη χώρα και ο οποίος τέθηκε σε περιορισμό σε κέντρο καραντίνας που χρηματοδοτείται από την κυβέρνηση», υπογράμμισε ο Μπαϊνιμαράμα.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, όλοι όσοι φτάνουν στα Φίτζι τίθενται σε καραντίνα 14 ημερών. Ο ασκών προσωρινά χρέη υπουργού Υγείας Τζέιμς Φονγκ δήλωσε ότι τα Φίτζι απείχαν μέχρι σήμερα σκοπίμως να ανακοινώσουν ότι έχουν απαλλαγεί από τον νέο κορωνοϊό.

«Μολονότι στα Φίτζι δεν υπάρχουν κρούσματα τοπικής μετάδοσης, η πανδημία εξακολουθεί να μαίνεται πέραν των ακτών μας», υπογράμμισε ο Φονγκ, σημειώνοντας ότι δεν εξεπλάγην από το νέο αυτό κρούσμα που καταγράφηκε χθες, Κυριακή. «Δεν περιμένουμε ότι αυτό θα είναι το τελευταίο κρούσμα μεταξύ αυτών που τίθενται σε καραντίνα», σημείωσε.

Πηγή του άρθρου

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More