Υφεση και ταμειακά διαθέσιμα: Γιατί είναι αισιόδοξες οι προβλέψεις για την Ελλάδα | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

0 2


Σενάρια επί σεναρίων διατυπώνονται καθημερινά για το ύψος της ύφεσης και τα ταμειακά διαθέσιμα, σε ό,τι αφορά την Ελλάδα.

Το οικονομικό επιτελείο αναλύει διαρκώς τις ροές εσόδων, βάζοντας στη «ζυγαριά» τις έκτακτες δαπάνες που προκύπτουν, όπως τα πακέτα στήριξης συγκεκριμένων κλάδων της οικονομίας που επλήγησαν σημαντικά από την πανδημία και την καραντίνα. Βασικός παράγοντας για να ξεκαθαρίσει το «τοπίο» για την ύφεση και τα ταμειακά διαθέσιμα είναι και οι πληρωμές που πρέπει να γίνουν προς το ΔΝΤ και τα κράτη-μέλη για τα δάνεια που έχει λάβει η Ελλάδα.

Υφεση & ταμειακά διαθέσιμα: Ποια στοιχεία προσφέρουν αισιοδοξία

Τα τελευταία στοιχεία που έχει στα χέρια του το οικονομικό επιτελείο δείχνουν να επαναφέρουν την ηρεμία στο κυβερνητικό «στρατόπεδο».

Διαβάστε στο economistas το ρεπορτάζ του Γιώργου Παππού για την ύφεση, τα ταμειακά διαθέσιμα και τα «φρέσκα» στοιχεία που επαναφέρουν κλίμα αισιοδοξίας στο οικονομικό επιτελείο.

Πηγή του άρθρου

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More