Παραλήρημα Οκτάι: Στην ανατολική Μεσόγειο σκίζουμε τους χάρτες -Γράφουμε ιστορία στη Λιβύη | ΚΟΣΜΟΣ

0 6


Εριστικός εμφανίστηκε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Τουρκίας, Φουάτ Οκτάι, μιλώντας για τις επιδιώξεις της χώρας του σε ανατολική Μεσόγειο και Λιβύη.

«Στην ανατολική Μεσόγειο εμείς σκίζουμε και πετάμε τους χάρτες, που σχεδιάστηκαν για να μας φυλακίσουν στην ηπειρωτική χώρα, και γράφουμε ιστορία στη Λιβύη», δήλωσε συγκεκριμένα ο Φουάτ Οκτάι, αναφερόμενος στο τουρκολιβυκό μνημόνιο, το οποίο αμφισβητούν τόσο η Ελλάδα, όσο όμως και η Κύπρος με την Αίγυπτο στην ανατολική Μεσόγειο.

Η
Τουρκία «χάλασε τις παγίδες» στη Λιβύη

Μιλώντας στα εγκαίνια μίας νέας γραμμής παραγωγής στη βιομηχανική ζώνη του Γιόζγκατ, ο Φουάτ Οκτάι υποστήριξε ότι η Τουρκία χάλασε όλες τις παγίδες που είχαν στηθεί στη Λιβύη.

«Η αποφασιστική
στάση της κυβέρνησης Εθνικής Συμφιλίωσης
με τη στήριξη της χώρας μας χάλασε τα
παιχνίδια και τις παγίδες που προσπάθησαν
να στήσουν στη Λιβύη», είπε.

Ο αντιπρόεδρος
της κυβέρνησης στην Τουρκία συμπλήρωσε
ότι «όσοι δεν μπόρεσαν μέχρι σήμερα να
προσφέρουν λύσεις, άρχισαν τις φωνές
όσο οι πραξικοπηματίες και οι τρομοκράτες
χάνουν μία-μία τις πόλεις που κερδίζει
η νόμιμη κυβέρνηση και επιβάλει τη
σταθερότητα».

Βολές προς
Γαλλία και Αίγυπτο από τον Οκτάι

Οι αναφορές του Τούρκου αξιωματούχου φαίνεται πως έχουν πολλαπλούς αποδέκτες, εκτός δηλαδή από τις δυνάμεις του Χαλιφά Χαφτάρ, την κυβέρνηση της Αιγύπτου, αλλά και τη Γαλλία με την οποία οι σχέσεις έχουν οξυνθεί με αφορμή τις εξελίξεις στη Λιβύη.

«Όλοι πρέπει να γνωρίζουν ότι η γραμμή, που θα καθορίσει το ειρηνικό μέλλον της Λιβύης, θα είναι νόμιμη και θα βασίζεται στο διεθνές δίκαιο» συνέχισε ο Οκτάι από την Τουρκία. Ο Φουάτ Οκτάι επανέλαβε ότι η Τουρκία θα στηρίξει τους Λίβυους «αδελφούς της», μέχρι να επικρατήσει η ειρήνη, η ηρεμία και η δικαιοσύνη σε ολόκληρη τη Λιβύη.

Πηγή του άρθρου

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More