Κόντεψε να πεθάνει μετά από ατύχημα με το αεροπλάνο του – Τα νέα των 13 δήμων της Ανατολικής Αττικής

0 10


Ο Χάρισον Φορντ μίλησε για το πώς σημαντικές στιγμές στην ιστορία του χαρακτήρα του στη σειρά που πρωταγωνιστεί, «1923», παραλληλίζονται με τη δική του ζωή.

Σε συνέντευξή του στο People, ο 80χρονος ηθοποιός μίλησε για το πώς ο ρόλος του κτηνοτρόφου που υποδύεται στη prequel σειρά του «Yellowstone», ξύπνησε μνήμες από ένα σχεδόν μοιραίο αεροπορικό ατύχημα το 2015.

Η Έλεν Μίρεν, η οποία παίζει τη γυναίκα του Φορντ στη σειρά, δήλωσε πρόσφατα ότι ήταν «ενθουσιασμένη» που θα γυρίσουν ερωτικές σκηνές. Ο Φορντ είπε, επίσης, ότι βλέποντας τη Μίρεν ως τη γυναίκα του στη σειρά να αντιδρά στο ατύχημα του χαρακτήρα του, του θύμισε πώς το ατύχημα επηρέασε την πραγματική του σύζυγο, Καλίστα Φλόκχαρτ.

Πριν από σχεδόν μια δεκαετία, ο βετεράνος του «Star Wars» έκανε αναγκαστική προσγείωση με το vintage αεροπλάνο του σε ένα γήπεδο γκολφ στην Καλιφόρνια, αφού ο κινητήρας του έπαθε βλάβη.

«Όταν διάβαζα τα σενάρια, μου έκανε εντύπωση πόσες σημαντικές στιγμές στη ζωή του χαρακτήρα μου ήταν σαν καθρέφτης των ίδιων πραγμάτων στη δική μου ζωή», δήλωσε ο ηθοποιός του «Blade Runner».

Ο Φορντ έκανε τον παραλληλισμό με μια σκηνή όπου ο χαρακτήρας του, ο Τζέικομπ Ντάτον, τραυματίζεται σοβαρά.

«Παρακολούθησα μια πρόβα με έναν αντικαταστάτη να μπαίνει στην κουζίνα και την Έλεν να μπαίνει μέσα, να σκουπίζει τα πάντα από τον πάγκο, να δίνει εντολές…», είπε. Και συνέχισε: «Ακόμα και όταν μιλάω γι’ αυτό τώρα, σχετίζεται συναισθηματικά με το αεροπορικό δυστύχημα που είχα και με όσα πέρασε η γυναίκα μου».

«Υπήρχαν πέντε ή έξι τέτοιου είδους πράγματα που εμφανίστηκαν στο σενάριο», είπε για τη συσχέτιση του ρόλου του με την αληθινή του ζωή. «Και είναι πραγματικά αξιοσημείωτο», είπε ο ηθοποιός.

«Υπάρχει κάτι που αισθάνομαι ότι είναι μεγαλύτερο από εμένα», πρόσθεσε σχετικά με την ευκαιρία να υποδυθεί αυτόν τον χαρακτήρα στη σειρά. «Και είναι υπέροχο να μπορείς να υπηρετείς αυτές τις ιδέες».

Τον Μάρτιο του 2015, ο Φορντ -είναι ένας έμπειρος πιλότος που πετάει από τη δεκαετία του 1960- μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση, αφού αναγκάστηκε να κάνει αναγκαστική προσγείωση. Ο κινητήρας του vintage αεροπλάνου του έπαθε βλάβη και έπεσε από ύψος 3.000 ποδιών, χτυπώντας ένα δέντρο κατά την πτώση. Σε αυτήν την τραγική κατάσταση, χρησιμοποίησε τις ικανότητές του και εκτέλεσε το σωστό πρωτόκολλο για να πραγματοποιήσει μια προσγείωση που τελικά του έσωσε τη ζωή. Ευτυχώς, υπέστη μόνο «μέτρια» τραύματα , ένα τραύμα στο κεφάλι και ένα σπασμένο χέρι.

Ο Φορντ είχε ξεκινήσει να οδηγάει αεροπλάνα για χόμπι τη δεκαετία του 1960. Εκείνη την εποχή, δεν είχε ούτε τα χρήματα ούτε τον χρόνο για μαθήματα, έτσι έγινε αδειούχος πιλότος μόλις το 1996, παρά την εμπειρία του.

Η ημερομηνία κυκλοφορίας της δεύτερης σεζόν του αμερικανικού δράματος γουέστερν «1923» δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί.Πηγή

Απάντηση