Εκλογές 2023: Οι τελευταίες προετοιμασίες στα εκλογικά τμήματα

0 10


Οι κάλπες ανοίγουν σε λιγότερο από 12 ώρες και οι υπεύθυνοι έστησαν τα παραβάν και τις κάλπες αλλά και τις επιγραφές με τα εκλογικά τμήματα.

Σε λίγες ώρες οι κάλπες θα ανοίξουν. Η διανομή του εκλογικού υλικού έχει γίνει. Από νωρίς το πρωί του Σαββάτου οι υπεύθυνοι των δήμων έστησαν τα παραβάν και τις κάλπες, παρέλαβαν τους σφραγισμένους σάκους, τοιχοκόλλησαν στην είσοδο κάθε σχολείου των κωδικό του εκλογικού τμήματος.

Οι εκλογικοί σάκοι έχουν φτάσει. Είναι σφραγισμένοι και σε λίγες ώρες θα ανοιχτούν και θα ξεκινήσει η εκλογική διαδικασία.

Οι τελευταίες ετοιμασίες έγιναν το πρωί και στη Θεσσαλονίκη ωστε να μετατραπούν τα σχολεία σε εκλογικά κέντρα. Συνολικά στο Δήμο σε 57 σχολεία έχουν στηθεί 456 εκλογικά κέντρα, ενώ 49 τμήματα στεγάζονται στο συγκρότημα του «Ευκλείδη» όπου θα ψηφίσουν οι ετεροδημότες.

Προσβάσιμα εκλογικά κέντρα

Για πρώτη φορά υπάρχει διαμορφωμένος χώρος για τα άτομα με κινητικά προβλήματα. Ειδικά για όσα εκλογικά τμήματα δεν βρίσκονται σε ισόγειο όροφο υποχρεωτική είναι η ράμπα πρόσβασης.

Η Ευανθία Χρήστου είναι υπάλληλος του δήμου και αύριο θα υποδεχτεί στο εκλογικό κέντρο άτομα κινητικά προβλήματα.

«Αύριο θα κάθομαι έξω, δίπλα στην ράμπα και θα υποδέχομαι τους ανθρώπους που έχουν κινητικά προβλήματα και στη συνεχεία θα καλώ τους δικαστικό εκπρόσωπο να κατέβει κάτω ώστε να ψηφίσουν», δήλωσε.

Το 90% των δικαστικών εκπροσώπων έχουν παραλάβει το σύστημα ασφαλούς μετάδοσης και έχουν ξεκινήσει την διαδικασία εγγραφής. Για πρώτη φορά ολα τα εκλογικά κέντρα θα εχουν τη νέα τεχνολογία, μέσω τις οποίας θα έχουμε σύντομα τα αποτελέσματα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr

Πηγή

Απάντηση