Αίτηση πτώχευσης κατέθεσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Vice

0 15


Αίτημα για υπαγωγή στο άρθρο 11 λόγω πτώχευσης, κατέθεσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Vice Media, σύμφωνα με το Bloomberg.

Η εταιρία μέσων ενημέρωσης, που κάποτε «καυχιόταν» ότι η αξία της έφθανε τα 5,7 δισεκατομύρια δολάρια, υπέβαλλε το αίτημά της, σηματοδοτώντας μια σχετικά ταχεία πτώση. Η Fortress Credit Corp. κατατάσσεται μεταξύ των μεγαλύτερων των πιστωτών, με απαιτήσεις συνολικού ύψους περίπου 475 εκατ. δολαρίων και αναμένεται να παίξει ρόλο στην επόμενη ημέρα.

Η Vice Media, που εδρεύει στο Μπρούκλιν, και στηρίχθηκε στην ερευνητική δημοσιογραφία, κατέθεσε αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 11, στη Νότια Περιφέρεια της Νέας Υόρκης, κι .απαρίθμησε τόσο τα περιουσιακά στοιχεία όσο και τα χρέη της που κυμαίνονται σε περισσότερα από 500 εκατομμύρια δολάρια έως και 1 δισεκατομμύριο δολάρια.

Η πτώση της Vice Media επισφραγίζει μια πολύμηνη αναταραχή και λειτουργεί ως μια προειδοποιητική ιστορία για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ψηφιακή εκδοτική βιομηχανία, όπως αναφέρουν οι New York Times.

Η πτώχευση δεν θα διακόψει την καθημερινή λειτουργία των επιχειρήσεων του Vice, οι οποίες εκτός από τη «ναυαρχίδα» της ιστοσελίδας, περιλαμβάνουν τη διαφημιστική εταιρεία Virtue, το τμήμα Pulse Films και το Refinery29, έναν ιστότοπο με επίκεντρο τις γυναίκες που εξαγοράστηκε από το Vice το 2019.

Μια ομάδα δανειστών του Vice, μεταξύ των οποίων η Fortress Investment Group (και η Soros Fund Management), κατέχουν το προβάδισμα για την εξαγορά της εταιρείας. Ο όμιλος έχει υποβάλει προσφορά ύψους 225 εκατομμυρίων δολαρίων, η οποία θα καλυφθεί από τα υφιστάμενα δάνεια που έχει χορηγήσει στην εταιρεία. Θα αναλάβει επίσης “σημαντικές υποχρεώσεις” από την Vice μετά το κλείσιμο οποιασδήποτε συμφωνίας.

Ακολουθεί η διαδικασία πώλησης. Οι δανειστές έχουν εξασφαλίσει δάνειο 20 εκατ. δολαρίων για να συνεχίσουν τη λειτουργία του Vice και στη συνέχεια, αν δεν προκύψει καλύτερη προσφορά, ο όμιλος που περιλαμβάνει τη Fortress και τον Soros θα αποκτήσει το Vice.

Παρόλα αυτά, τα όνειρα που κάποτε είχαν τα στελέχη του Vice για ένα χρηματιστηριακό ντεμπούτο ή μια πώληση σε μια εντυπωσιακή αποτίμηση έχουν εξανεμιστεί. Κάποια στιγμή η αξία της εταιρείας θεωρούνταν 5,7 δισεκατομμύρια δολάρια.

Επενδύσεις από τιτάνες των μέσων ενημέρωσης όπως η Disney και έξυπνους οικονομικούς επενδυτές όπως η TPG, η οποία δαπάνησε εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια, θα καταστούν άχρηστες από την πτώχευση, εδραιώνοντας τη θέση του Vice μεταξύ των πιο αξιοσημείωτων κακών στοιχημάτων στον κλάδο των μέσων ενημέρωσης.Πηγή

Απάντηση