Αστυνομικός απείλησε γυναίκα με πιστόλι για να εισβάλει στο σπίτι της και να ληστέψει 

0 14


Αποφασισμένος να ληστέψει ήταν ένας 32χρονος αστυνομικός, ο οποίος ενώ τον είδαν περίοικοι στο Χαϊδάρι με τον συνεργό του να κινούνται ύποπτα και κάλεσαν την ΕΛΑΣ, δεν έφυγε ενώ του ζήτησαν στοιχεία και τους είπε ότι ήταν σε «διατεταγμένη υπηρεσία», παρέμεινε στα περίξ και λίγο αργότερα «χτύπησε» σπίτι στην περιοχή.

Σχεδόν μία ώρα μετά, οι ίδιοι αστυνομικοί έλαβαν κλήση για απόπειρα διάρρηξης μονοκατοικίας εκεί που είχαν ελέγξει τον «συνάδελφό» τους με τους δράστες μάλιστα να φεύγουν με αυτοκίνητο, ίδιο με αυτό στο οποίο επέβαινε ο αστυνομικός.

Ο 32χρονος αστυνομικός εντοπίστηκε λίγο αργότερα με τον 20χρονο συνεργό του, καθώς είχαν επιχειρήσει να εισβάλουν σε σπίτι στο Χαϊδάρι, ακινητοποίησαν την ένοικο με πιστόλι για να μπουν στο εσωτερικό του.


Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι δυο συλληφθέντες αρχικά εντοπίστηκαν στις 11:25 το πρωί της περασμένης Τετάρτης στην οδό Αγησιλάου από άνδρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ και αφού είχε προηγηθεί τηλεφώνημα στην Άμεση Δράση.

Όταν κλήθηκαν από τους αστυνομικούς να απαντήσουν τι… δουλειά είχαν εκεί, ο αστυνομικός ανέφερε την ιδιότητά του και είπε ότι ήταν σε… μυστική υπηρεσία. Οι άνδρες της ΔΙ.ΑΣ, κατέγραψαν τα στοιχεία των ατόμων, όπως και την πινακίδα κυκλοφορίας του οχήματος τους, ένα Smart και έφυγαν.

Μια ώρα μετά δέχθηκαν κλήση από την Άμεση Δράση για απόπειρα ένοπλης ληστείας σε ισόγεια κατοικία στην οδό Αγησιλάου. Οι αστυνομικοί ενημερώθηκαν από τους τους περίοικους για τους δύο άνδρες που έφυγαν με ένα Smart. ΄Ύστερα από ταυτοποίηση στοιχείων και μέσω βιντεοληπτικού υλικού αποδείχθηκε ότι επρόκειτο για τον αστυνομικό. Ο επίορκος κατηγορείται πλέον για παράβαση καθήκοντος, ψευδή κατάθεση και περί όπλων.Πηγή

Απάντηση