Οι στιγμές τρόμου που έζησε η ηθοποιός – RPN

0 15


Συγκλονίζει η εξομολόγηση της Ρίκας Διαλυνά για τον εφιάλτη που έζησε πριν από τρία χρόνια, όταν ήρθε τετ α τετ με τον παραλίγο στραγγαλιστή της.
Μετά από καιρό, η ηθοποιός εξομολογείται στην Espresso τον εφιάλτη της.

Όλα ξεκίνησαν όταν η ηθοποιός βρισκόταν σε διαδικασία μετακόμισης από το πολυτελές διαμέρισμά της στο Παλαιό Φάληρο. Έχοντας απολύσει την οικιακή βοηθό της λόγω της πώλησης τους οικίας της και ζώντας ολομόναχη μέσα στο διαμέρισμά της, αποτέλεσε στόχος αδίστακτων κακοποιών που έστησαν καρτέρι στην είσοδο της πολυκατοικίας με σκοπό να τη ληστέψουν…

«Είναι απολύτως βέβαιο ότι θα με είχε στραγγαλίσει, θα είχε πετάξει το άψυχο κορμί μου στο σπίτι, θα είχε κλειδώσει την πόρτα και θα με βρίσκατε μετά από μέρες. Ποτέ δε θα μπορούσα να φανταστώ ότι ένας συμπαθής και καθωσπρέπει κύριος-αυτή την εντύπωση μου έδωσε όταν τον πρωτοσυνάντησα – θα ήταν ο παρ’ ολίγον δολοφόνος μου» δηλώνει στην εφημερίδα η Ρίκα Διαλυνά.

Στη συνέχεια, η ηθοποιός αφηγήθηκε τις στιγμές πριν από τον εφιάλτη, όταν άνοιξε στον συμπαθητικό, νεαρό άνδρα: «Παραξενεύτηκα που η πόρτα της πολυκατοικίας ήταν ανοιχτή και πριν προλάβω να ρωτήσω τι συμβαίνει, μου εξήγησε ότι ο συντηρητής του ασανσέρ, το οποίο είχε βλάβη. Δεδομένου ότι έμενα στον έβδομο όροφο, αναστατώθηκα και ρώτησα πώς θα ανέβαινα τόσα σκαλοπάτια. (…)

Ανοίγω την πόρτα του διαμερίσματος και διαπιστώνω ότι με ακολουθούσε στο εσωτερικό, αιφνιδιάζοντάς με και λέγοντάς μου ότι έχω διαρροή ρεύματος στην κουζίνα και προς στιγμήν με έπεισε. Αντίο να φωνάξω –όπως θα έπρεπε- τον ρώτησα τι σημαίνει διαρροή ρεύματος και που μπορεί να εντοπίζεται.

Ξάφνου άνοιξε η πόρτα του απέναντι διαμερίσματος. Με το που έφυγε ο γείτονας και κλείνοντας την πόρτα του διαμερίσματος διαπίστωσα ότι τα κλειδιά που είχα τοποθετήσει πίσω από την πόρτα δεν βρίσκονταν στη θέση τους. Πριν προλάβω να καταλάβω τι συμβαίνει, άκουσα τον κακοποιό να ουρλιάζει “είναι άδειο το διαμέρισμα; Είναι άδειο;”».

Η Ρίκα Διαλυνά πρόσθεσε: «Κάνοντας μια κίνηση με τις δυο παλάμες του, όπως στύβουμε δυνατά μια πετσέτα στα χέρια μας, προσπάθησε να με τρομοκρατήσει πέφτοντας κατά πάνω μου. Έχασα τη γη κάτω από τα πόδια μου, άρχισα να τρέμω. Δεν ξέρω τι του προκάλεσε η κατάστασή μου, αλλά χωρίς να με κοιτάξει, άρχισε να τρέχει προς στις σκάλες.

Ήμουν τόσο σοκαρισμένη, που δεν μπόρεσα να καλέσω την Αστυνομία. Ήμουν τόσο αναστατωμένη, που προτίμησα να φύγω το συντομότερο και να μην ξαναγυρίσω πίσω. Ο επίδοξος δολοφόνος μου προφανώς είχε πληροφορηθεί ότι έμενα ολομόναχη στο διαμέρισμα, ενδεχομένως να πίστευε ότι διατηρούσα τιμαλφή, αντικείμενα αξίας και χρήματα από την πώληση του διαμερίσματος. Κι ήταν αποφασισμένοι, αφού πρώτα με βασανίσουν, να με δολοφονήσουν με τον τρόπο που έδειξε ο “επισκέπτης θανάτου” και μετά να αφήσουν το άψυχο κορμί μου».

«Χρειάστηκε πολύς χρόνος για να συνειδητοποιήσω τον κίνδυνο που πέρασα και σήμερα για πρώτη φορά μιλάω για τον τρόμο που βίωσα και το πόσο κοντά έφτασα στον θάνατο. Αποφάσισα να μιλήσω ανοιχτά, για να δώσω κίνητρο στους μοναχικούς ανθρώπους να μην αποσιωπήσουν τέτοιου είδους συμβάντα. Να τα αντιμετωπίζουν με θάρρος, να τα καταγγέλλουν στην Αστυνομία και να φωνάξουν δυνατά.

Η δική μου στάση ήταν απόρροια τρόμου, και σήμερα την καταδικάζω. Ελπίζω η βαθιά μου εξομολόγηση να μην επιτρέψει σε κανέναν άλλον άνθρωπο να κινδυνεύσει τόσο. Είδα τον Χάρο με τα μάτια μου» λέει η Ρίκα Διαλυνά.Πηγή

Απάντηση