Ο Rodrigo Blaas της Visions μιλάει με το Making the Sith Short

0 15


Ο Rodrigo Blaas της Visions μιλάει με το Making the Sith Short

Νωρίτερα μέσα στον μήνα, η Disney κυκλοφόρησε έναν δεύτερο τόμο της σειράς ανθολογίας κινουμένων σχεδίων, Star Wars Visions. Όπου τόμος πρώτος επικεντρώθηκε στο franchise επιστημονικής φαντασίας μέσα από το φακό διαφόρων ιαπωνικών στούντιο, αυτή η νέα παρτίδα κοίταξε σε αυτούς σε όλο τον κόσμοκαι είναι ακόμα καλύτερο για αυτό. Σχεδόν όλα από τα επεισόδια δεν είναι τίποτα λιγότερο από κτυπήματα, με το καλύτερο από το μάτσο να είναι αναμφισβήτητα Sith από το ισπανικό στούντιο El Guiri.

Το 14λεπτο short ανοίγει τη νέα σεζόν και είναι επί του παρόντος μέρος μιας ισπανικής βιτρίνας κινουμένων σχεδίων στο φεστιβάλ των Καννών. Μιλώντας σε Ποικιλίαο συγγραφέας/σκηνοθέτης του Rodrigo Blaas μίλησε για το πώς του Σιθ εμφανίστηκε εντυπωσιακό στυλ τέχνης. Για την πρωταγωνίστριά της Λόλα (Úrsula Corberó), η ζωγραφική είναι βασικό μέρος του ταξιδιού τηςy, και είναι ο τρόπος με τον οποίο ο σύντομος απεικονίζει τη Δύναμη που μπορούν να χρησιμοποιήσουν χαρακτήρες όπως οι Τζεντάι και οι Σιθ. Νωρίς, χρησιμοποιεί τη δύναμή της για να σχηματίσει φυσαλίδες που μεταμορφώνονται σε διαφορετικά χρώματα και όταν αυτές οι φυσαλίδες εκραγούν εκραγεί, το μείγμα που προκύπτει είναι διάστικτο κατά μήκος τους (κυρίως λευκούς) τοίχους του σαλονιού της. Είναι ένα ευτυχές ατύχημα και αυτή η φράση περικλείει τέλεια τα οπτικά στοιχεία του μικρού μήκους.

Ρωτήστε οποιονδήποτε δημιουργικό, και θα σας πουν ότι το να τα βάζετε είναι φυσικό. Δεν μπορείς να φτιάξεις κάτι όμορφο χωρίς πρώτα να το κάνεις άσχημο, και είναι ένα συναίσθημα που συμμερίζεται ο Blaas. Αυτός βρήκε ότι η ζωγραφική συχνά περιλαμβάνει «κάνεις λάθη και χύνεις ένα χρώμα και χρησιμοποιείς πραγματικά αυτή τη διαρροή για να χωρίσεις και να δημιουργήσεις κάτι άλλο». (Κάτι που μπορείτε να δείτε κυρίως στο εσωτερικό του πλοίου της Lola, το οποίο έχει χώρους που δεν έχουν βαφτεί ακόμα ή φαίνονται σαν να έχει ξεθωριάσει με τον καιρό.) Και ενστερνιζόμενος αυτά τα λάθη, ο El Guiri μπόρεσε να «γρατσουνίσει το πλαίσιο και χρησιμοποιήστε αυτό το μικτό μέσο όπου δεν είναι όλα 3D στο ίδιο περιβάλλον 3D.”

Sith αισθάνεται έντονα επηρεασμένος από αφηρημένους καλλιτέχνες, και ενώ ο Blaas παραδέχτηκε ότι ήταν τέτοιο, απέδιδε επίσης πόσο καλλιτεχνικά απλές είναι οι εικονικές εικόνες Πόλεμος των άστρων’ είναι. Μεγαλώνοντας, σχεδιάζοντας κάτι σαν Star Destroyers «μπορεί απλώς να είναι μεγάλα τρίγωνα δίπλα σε μεγάλους κυκλικούς πλανήτες. Απλώς γίνονται αυτοί οι κύκλοι χρώματος». Βρήκε περαιτέρω έμπνευση από την κόρη του και την «οπτική κληρονομιά» της παιδικής του ηλικίας. Αν και ήταν σημαντικό να σέβεται τη δική του κουλτούρα, το είδε επίσης ως μια ευκαιρία να «φέρει ένα διαφορετικό όραμα και κάτι νέο».

Πριν από τη συνίδρυση του El Guiri, ο Blaas εργάστηκε σε στούντιο όπως το Blue Sky και η Pixar. Για εκείνον, η κλίση σε αυτά τα λάθη έρχονταν σε αντίθεση με την προηγούμενη δουλειά του, αλλά κάτι που ήταν απαραίτητο να κάνει Sith ο καλύτερος εαυτός του. Παραδέχτηκε ότι ήταν μια ενεργή απόφαση που πήρε, για να δει αν «προσδίδει κάποια καλλιτεχνική αξία και μια διαφορετική άποψη». Ανέφερε ότι ήθελε να φτιάξει κάτι που θα μπορούσε να «σπάσει το καλούπι» με τρόπο παρόμοιο με αυτό που έκανε ο άλλος συνεργάτης του Pixar Brad Bird κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο στούντιο, και φαίνεται ότι Sith έχει κάνει ακριβώς αυτό.

Μπορείς να βλέπεις Sith και τα άλλα σορτσάκια που απαρτίζουν Star Wars: Visions’ ολοκληρώθηκε η δεύτερη σεζόν στο Disney+.


Θέλετε περισσότερα νέα για το io9; Δείτε πότε να περιμένετε τα νεότερα Θαύμα, Πόλεμος των άστρωνκαι Star Trek κυκλοφορίες, τι ακολουθεί για το DC Universe σε ταινίες και τηλεόρασηκαι όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το μέλλον του Γιατρός Who.

gizmodo.com

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-9816651697894810

Το άρθρο Ο Rodrigo Blaas της Visions μιλάει με το Making the Sith Short εμφανίστηκε πρώτα στο TechWar.GR.Πηγή: TechWar.GR

Απάντηση