Γαλλία: Τυροκόμος ανακάλυψε τυχαία ένα νέο τυρί! Πώς το ονόμασε [εικόνες & βίντεο] | ΚΟΣΜΟΣ

0 4


Γάλλος παραγωγός τυριού ανακάλυψε τυχαία μέσα στο lockdown έναν νέο τύπο τυριού, το οποίο και ονόμασε «κονφινέ», από τη γαλλική λέξη «confinement» που σημαίνει καραντίνα.

Ο παραγωγός Λιονέλ Βαξελέρ, κτηνοτρόφος με 25 αγελάδες στην κοινότητα Σολζούρ-σουρ-Μοσελότ της περιοχής Βοσζ, στην περιφέρεια Γκραντ Εστ, της βορειοανατολικής Γαλλίας είδε τις παραγγελίες του να μειώνονται δραματικά μέσα στην καραντίνα, ως και 80% σε σχέση με την περασμένη χρονιά. Η γαλλική οικονομία άλλωστε, στο σύνολό της, αναμένεται να επιστρέψει στα προ κρίσης επίπεδα το 2022, σύμφωνα με αναλυτές.

Γαλλία: Τυροκόμος ανακάλυψε τυχαία ένα νέο τυρί! Πώς το ονόμασε [εικόνες & βίντεο] | ΚΟΣΜΟΣ
Το κελάρι όπου «γεννήθηκε» ένα νέο τυρί στη Γαλλία, μέσα στην καραντίνα / Φωτογραφία: Facebook / @AuPetitGravier

Με μεγάλες ποσότητες τυριού στα… αζήτητα, ορισμένα από τα κεφαλάκια τυριού που ωρίμαζαν στις αποθήκες του, ξεχάστηκαν για διάστημα τεσσάρων εβδομάδων. Πρόκειται για το χαρακτηριστικό μαλακό τυρό Μουνστέρ, που προκειμένου να αποκτήσει την ιδιαίτερη υφή και το κίτρινο περίβλημα, χρειάζεται να πλένεται με ένα διάλυμα άλατος και να περιστρέφεται καθημερινά.

Γκριζωπό και με ιδιαίτερη υφή το περίβλημα του νέου τυριού, κονφινέ
Γκριζωπό και με ιδιαίτερη υφή το περίβλημα του νέου τυριού, κονφινέ / Φωτογραφία: Facebook / @AuPetitGravier

Περίπου
60 από αυτά τα τυριά παρέμειναν χωρίς
ανθρώπινη παρέμβαση για έναν μήνα, με
αποτέλεσμα να αναπτύξουν σημάδια στο
γκριζωπό και πιο σκληρό τους περίβλημα
και μια γεύση που βρίσκεται μεταξύ του
Μουνστέρ και του κλασικού καμαμπέρ.
«Έπειτα από ένα μήνα, δοκιμάσαμε ένα
που είχε εντελώς νέα γεύση!» λέει ο
παραγωγός στη Le Parisien.

Βίντεο: Και εγένετο το νεό τυρί της καραντίνας στη Γαλλία, το κονφινέ

Από την άρση των περιοριστικών μέτρων του lockdown, το νέο τυρί της γαλλικής τυροκομείας απέκτησε πολλούς θαυμαστές, που ήθελαν να δοκιμάσουν το νέο προϊόν που δημιούργησε η τύχη, η καραντίνα και οι ξεχωριστές συνθήκες της πανδημίας των τελευταίων μηνών.

Η πρώτη παρτίδα των τυριών κονφινέ εξαφανίστηκε σε χρόνο μηδέν, με αποτέλεσμα ο παραγωγός από τη Γαλλία να χρειαστεί να βάλει σε… παραγωγή περισσότερα τέτοια τυράκια προκειμένου να καλύψει τη ζήτηση για ένα προϊόν που έγινε θέμα σε γαλλικά και διεθνή ΜΜΕ.

Με στιλό, ο παραγωγός γράφει πάνω στη συσκευασία «Κονφινέ, νέο, μόλις που κυκλοφόρησε»
Με στιλό, ο παραγωγός γράφει πάνω στη συσκευασία «Κονφινέ, νέο, μόλις που κυκλοφόρησε»

Τα
τυριά της Γαλλίας που απολαμβάνουμε
από… τύχη

Οι ιστορίες για τα φημισμένα γαλλικά τυριά και τις ρίζες τους, θέλουν πολλά δημοφιλή προϊόντα να έχουν δημιουργηθεί από καθαρή τύχη. Το Μουνστέρ απέκτησε τα αρώματα και τη γεύση του, όταν κάποιος μοναχός αποφάσισε να πλύνει μερικά κεφάλια τυριού για να είναι καθαρά.

Η παράδοση θέλει επίσης ένα από τα πιο διάσημα τυριά του κόσμου, το ροκφόρ, να δημιουργείται έπειτα από την προσπάθεια ενός βοσκού να κρύψει το μεσημεριανό του γεύμα. Ο Γάλλος έκρυψε το τυρί σε μια σπηλιά και έτσι δημιουργήθηκε το διάσημο μπλε τυρί με την ονομασία προέλευσης που είναι γνωστό σε όλο τον κόσμο.

Πηγή του άρθρου

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More