Κορωνοϊός: Μοσχοβίτισα γίνεται η πρώτη 100χρονη που αναρρώνει από την Covid-19 στη χώρα | ΚΟΣΜΟΣ

0 2


Η Πελαγία Μιχαΐλοβνα Πογιάρκοβα, 100 ετών, που είχε νοσήσει από τον κορωνοϊό ανάρρωσε πλήρως και πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο την ημέρα των γενεθλίων της ανακοίνωσε ο ρωσικός οργανισμός υγείας.

Η Πελαγία Μιχαΐλoβνα είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο για μια προγραμματισμένη θεραπεία, αλλά μολύνθηκε από την ασθενή που νοσηλεύονταν στον ίδιο θάλαμο και η οποία διαγνώστηκε με κορωνοϊό. Άλλωστε, περισσότερες από 400 εστίες μόλυνσης του κορωνοϊού, εντοπίζονται εντός των νοσοκομείων της χώρας, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Υγείας.

Στη
συνέχεια, η 100χρονη, διακομίσθηκε στο
Κέντρο εγκεφάλου και Νευροχειρουργικής
του ρωσικού οργανισμού υγείας το οποίο
είχε μετατραπεί σε νοσοκομείο αναφοράς
για να δέχεται ασθενείς με κορωνοϊό.

Ο
πρώτος 100χρονος που αναρρώνει από
κορωνοϊό στη Ρωσία

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στο
εν λόγω νοσοκομείο η αιωνόβια Μοσχοβίτισα
εισήχθη ως ασθενής COVID-19, νόσου που
προκαλεί ο κορωνοϊός, έχοντας παρουσιάσει
τα αντίστοιχα συμπτώματα. Η Πελαγία
Μιχαΐλοβνα Πογιάρκοβα έγινε ο πρώτος
100ετής ασθενής στην Ρωσία που ανέρρωσε
αφού νόσησε από τον κορωνοϊό.

«Η Πελάγια Μιχαΐλοβνα γεννήθηκε στην Μόσχα. Στον Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο έχασε τον σύζυγό της και έμεινε μόνη με τον νεογέννητο παιδί της. Σήμερα ζει με την κόρη της και τον γαμπρό της» αναφέρει ο ρωσικός οργανισμός υγείας.

Οι
ηλικιωμένοι που κέρδισαν τον κορωνοϊό

Τον Απρίλιο πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο της πόλης Μπεζανσόν στην Γαλλία η εκατονταετής ασθενής Νοέμι Μπαραλντί, ιταλικής καταγωγής, η οποία είχε πάρει μέρος στο κίνημα αντίστασης της Ιταλίας. Την 1η Μαΐου έκλεισε το 101ο έτος, αφού είχε κερδίσει μια ακόμη μάχη, αυτή με τη νόσο Covid-19, που προκαλεί ο κορωνοϊός. 101 ετών ήταν και ο Ιταλός ηλικιωμένος, που έζησε και την περίοδο της ισπανικής γρίπης και βγήκε νικητής στη μάχη με τον κορωνοϊό.

Στην Ισπανία, η ηλικίας 113 ετών Μαρία Μπρανιάς, η οποία θεωρείται η γηραιότερη κάτοικος της Ισπανίας επίσης ανέρρωσε από τον κορωνοϊό, όπως δήλωσε στο γαλλικό πρακτορείο AFP. Στις 13 Μαΐου, ανακοινώθηκε το γεγονός στον οίκο ευγηρίας στην πόλη Ολότ της Καταλονίας, όπου ζει η Μπρανιάς, η οποία δεν παρουσίαζε σχεδόν κανέναν σύμπτωμα της νόσου, παρότι αρκετοί ηλικιωμένοι στον ίδιο οίκο κατέληξαν από την Covid-19.

Πηγή του άρθρου

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More