Πρίγκιπας Χάρι-Μέγκαν Μαρκλ: Ετσι θα πληρώσουν την ανακαίνιση του Frogmore Cottage και την ασφάλεια -Η συμφωνία με τον Κάρολο | ΖΩΗ

0 2


Τη συμφωνία που έκανε ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ με τον πρίγκιπα Κάρολο προκειμένου να καλυφθεί τόσο το κόστος της ανακαίνισης του Frogmore Cottage όσο και αυτό της ασφάλειάς τους στις ΗΠΑ, αποκαλύπτουν τα βρετανικά Μέσα.

Σύμφωνα με αυτές, το ζευγάρι άρχισε να πληρώνει τον λογαριασμό ύψους 2,4 εκατομμυρίων λιρών για το Frogmore Cottage, αφού ο πρίγκιπας Κάρολος συμφώνησε να καλύψει το κόστος της ασφάλειάς τους στις ΗΠΑ.

Υπενθυμίζεται ότι ο δούκας και η δούκισσα του Σάσεξ δεσμεύθηκαν να επιστρέψουν το ποσό της ανακαίνισης όταν παραιτήθηκαν από τις υποχρεώσεις τους ως ανώτερα μέλη της βρετανικής βασιλικής οικογένειας. Το ζευγάρι μετεγκαταστάθηκε στη Βόρεια Αμερική νωρίτερα φέτος, αλλά κράτησε το Frogmore Cottage, ένα ακίνητο πέντε υπνοδωματίων που τους δώρισε για τον γάμο τους η Βασίλισσα Ελισάβετ, ως τη βάση του στη Βρετανία.

πρίγκιπας Χάρι Frogmore Cottage
Το Frogmore Cottage η επίσημη κατοικία των Sussexes στη Βρετανία © Steve Parsons/PA via AP, file

Σύμφωνα με πηγή, ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ έμειναν προφανώς χωρίς ταμειακά διαθέσιμα αλλά και χωρίς την προστασία από την Μητροπολιτική Αστυνομία, όταν μετακόμισαν στο Λος Άντζελες. Όπως αναφέρει μάλιστα η Daily Mail, ο πρίγκιπας Χάρι πίστευε «μέχρι την τελευταία στιγμή» ότι θα τους επιτρεπόταν να διατηρήσουν την ομάδα ασφαλείας τους. Ωστόσο, οι αρχές στον Καναδά – όπου ο Χάρι και η Μέγκαν ζούσαν πριν μετακομίσουν στο Λος Άντζελες – δήλωσαν ότι δεν θα υποστηρίξουν τη Βρετανία στην παροχή προστασίας στο ζευγάρι. Παράλληλα, όταν το ζευγάρι μετακόμισε στο Λος Άντζελες, και ο Ντόναλντ Τραμπ αρνήθηκε την κάλυψη των εξόδων ασφαλείας τους λέγοντας μάλιστα ότι «πρέπει να πληρώσουν».

Έτσι, το ζευγάρι προσέλαβε ιδιωτική ασφάλεια το κόστος της οποίας εκτιμάται στις 4 εκατομμύρια λίρες τον χρόνο. Λόγω αυτής της «απροσδόκητης» δαπάνης, οι Sussexes φέρονται να ζήτησαν από τον πρίγκιπα Κάρολο να πληρώσει τα έξοδα για την ασφάλειά τους ώστε να μπορέσουν να εξοφλήσουν το χρέος του Frogmore Cottage.

«Ανέμεναν
πλήρως ότι οι Βρετανοί φορολογούμενοι
θα συνέχιζαν να πληρώνουν τον λογαριασμό
για την προστασία τους, αλλά στη συνέχεια
το χαλί τραβήχτηκε κάτω από τα πόδια
τους και έπρεπε να ζητήσουν από τον
πρίγκιπα Κάρολο να παρέμβει», ανέφερε
πηγή στην Daily Mail. «Αυτός
είναι ο λόγος για τον οποίο είναι πλέον
σε θέση να αρχίσουν να αποπληρώνουν τη
βασίλισσα και την περιουσία
του στέμματος , οι οποίοι
κάλυψαν το κόστος του κτιρίου από
δημόσιους πόρους».

Οι
Sussexes λέγεται ότι πληρώνουν μηνιαίες
δόσεις περίπου 18.000 λιρών προκειμένου
να αποπληρώσουν τα έξοδα ανακαίνισης.

Όταν το ζευγάρι παραιτήθηκε από τα βασιλικά καθήκοντα, έγινε σαφές ότι θα αποπληρώσει τις δαπάνες της κρατικής επιχορήγησης που χρηματοδοτείται από τους φορολογούμενους «και θα καλύψει τις τρέχουσες δαπάνες στο μέλλον».

Θα χρειαστούν περισσότερα από 11 χρόνια πληρωμών με το τρέχον ποσό για να καλυφθούν τα 2,4 εκατομμύρια λίρες – χωρίς να ληφθεί υπόψη ο τόκος ή το κόστος λειτουργίας του ακινήτου.

Όπως τονίζουν πάντως τα βρετανικά Μέσα, στο Frogmore Cottage οι εργασίες ανακαίνισης ώστε οι Sussexes να μπορέσουν να μετακομίσουν σε αυτό πριν τη γέννηση του μικρού Άρτσι, έτρεχαν επί 6 περίπου μήνες 24 ώρες το 24ωρο. Τελικά, ο Χάρι και η Μέγκαν Μαρκ πέρασαν μόλις μερικές εβδομάδες στην οικία τους, τους τελευταίους έξι μήνες, ενώ ο γιος τους έχει περάσει περισσότερο από το ήμισυ της ζωής του εκτός του Ηνωμένου Βασιλείου.

Πάντως πιστεύεται ότι ο πρίγκιπας Κάρολος συνεχίζει να χρηματοδοτεί ιδιωτικά τον πρίγκιπα Χάρι καθώς δεν μπορεί πλέον να χρησιμοποιεί δημόσια κεφάλαια.

Πηγή του άρθρου

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More