Τουρισμός: Ολο το σχέδιο της κυβέρνησης -Ετσι θα ανοίξει η Ελλάδα τις πύλες της | ΠΟΛΙΤΙΚΗ

0 4


Το σχέδιο για το άνοιγμα της χώρας για τον τουρισμό κατ’ αρχήν από Δευτέρα 15/6 και συνολικά από 1ης Ιουλίου ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Οι συναρμόδιοι υπουργοί Υγείας Βασίλης Κικίλιας, Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης και ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, ανέπτυξαν με λεπτομέρειες το Σχέδιο για την ενίσχυση των Υγειονομικών Δομών στη νησιωτική χώρα και το άνοιγμα της Ελλάδας στον τουρισμό.

Εξήγησαν το πώς θα γίνει η ενίσχυση των Υγειονομικών Δομών στα νησιά, το πώς θα γίνεται η λήψη δειγμάτων και οι αφίξεις τουριστών. Σημείωσαν ότι θα υπάρχει διασύνδεση των νησιών με κέντρα αναφοράς και θα δοθεί έμφαση στο testing ενώ με αεροπλάνα και πλωτά μέσα θα γίνεται η διακομιδή των ασθενών

Δείτε το βίντεο:

To σχέδιο Υπηρεσιών Υγείας για τη Νησιωτική Χώρα

Το σχέδιο για το άνοιγμα του Τουρισμού

Για το σχέδιο ανοίγματος του τουρισμού μίλησε ο Χάρης Θεοχάρης, κατά τη διάρκεια των ανακοινώσεων για τις υγειονομικές δομές στα νησιά. «Μπορούμε να ανακοινώσουμε πολύ ευχάριστα πράγματα για το άνοιγμα της χώρας μας. Η γέφυρα προς την κανονικότητα είναι ήδη στρωμένη σε σχέδιο. Θυμιζω ότι η χώρα μας ήταν η πρώτη που ανακοίνωσε πως θα ανοίξει τον τουρισμό», είπε ο υπουργός Τουρισμού.

Οπως ανέφερε, από 15/6 αίρεται η απαγόρευση για πτήσεις από Ιταλία, Ισπανία, Ολλανδία, ενώ στις θαλάσσιες αφίξεις εξακολουθεί να απαγορεύεται ο κατάπλους πλοίων από το εξωτερικό. Επιτρέπεται για σκάφη αναψυχής μόνο με το πλήρωμα.

Ο κ. Θεοχάρης τόνισε ότι από 1η Ιουλίου «έχουμε αφίξεις σε όλα τα αεροδρόμια της χώρας, ουσιαστικά εγκαινιάζοντας τον τουρισμό και στα νησιά. Συνδιαμόρφωση με την ΕΕ της λίστας τρίτων χωρών που θα εξακολουθήσουν να εξαιρούνται από τις πτήσεις», είπε.

Από την 1η Ιουλία, επιτρέπεται πλήρως ο κατάπλους πλοίων από το εξωτερικό στα ελληνικά λιμάνια, ενώ ανοόγουν και όλα τα αεροδρόμια. Οπως είπε ο Χάρης Θεοχάρης, «την 1η Ιουλίου ενεργοποιούνται 7 σημεία εισόδου από τα χερσαία σύνορα».

Θεοχάρης: Δειγματοληπτικά τεστ στα αεροδρόμια

Ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, επισήμανε: «Το σχέδιό μας είναι ολοκληρωμένο και έχουμε κάνει επιχειρησιακές ασκήσεις ετοιμότητας. Δειγματοληπτικά τεστ στα αεροδρόμια. Περιορισμός σε ξενοδοχείο μέχρι να πάρει τα αποτελέσματα ο ταξιδιώτης. 14 μέρες καραντίνας αν βρεθεί θετικός ο ταξιδιώτης».

«Από 1/7 για όλες, τις χώρες προέλευσης, οι ταξιδιώτες θα συμπληρώνουν ηλεκτρονική φόρμα με στοιχεία επαφής τους στην Ελλάδα Θα υπάρχουν ξενοδοχεία καραντίνας, κυρίως σε πρωτεύουσες νομών αλλά και σε όλα τα νησιά μας. Σε λίγες μέρες η λίστα με τα ξενοδοχεία που θα παίξουν αυτό τον ρόλο. Στόχος, όλοι όσοι θέλουν να έρθουν στη χώρα μας να μπορέσουν να το κάνουν, αλλά και να μπορέσουν και να επιστρέψουν ασφαλείς στη χώρα τους», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Θεοχάρης.

Πηγή του άρθρου

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More