fbpx

Προς επαναξιολόγηση το μοντέλο της Μυκόνου τα επόμενα 24ωρα, την ώρα που τα κρούσματα έχουν αυξηθεί παγκοσμίως – The Press Project

0 3

Παγκόσμια αύξηση των νέων διαγνώσεων της τάξεως του 11% τόνισε πως υπάρχει η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου, και σημαντική διασπορά της λοίμωξης COVID-19 σε όλη την κοινωνία. Η διάμεση ηλικία των νέων κρουσμάτων να είναι στα 26 χρόνια, ανέφερε κατά την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας, ενώ έχει παρατηρηθεί πως η λοίμωξη μετατοπίζεται σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας και αυτό οφείλεται στη νυχτερινή διασκέδαση και στο οικογενειακό και εργασιακό περιβάλλον. Από τη μεριά του, ο ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, ανακοίνωσε πως όσον αφορά στη Μύκονο, τα μέτρα θα ισχύουν μέχρι τη Δευτέρα και πως η παράτασή τους ή όχι θα αξιολογηθεί «τα επόμενα 24ωρα». Τόνισε πάντως, πως τα πρόσθετα μέτρα «δείχνουν ότι κατάφεραν μερικώς να ανακόψουν την περαιτέρω διασπορά του ιού και την εκθετική αύξηση των κρουσμάτων». Τέλος, αποφασίστηκε η επέκταση των 2 test στους μη εμβολιασμένους εργαζόμενους στον τουρισμό και στην εστίαση σε όλη την επικράτεια.

Επέκταση των 2 υποχρεωτικών τεστ στους εργαζόμενους του τουρισμού σε όλη την επικράτεια, αντί για επιλεγμένες περιοχές, παγκόσμια αύξηση των νέων διαγνώσεων την τελευταία εβδομάδα και την πεποίθηση ότι το τοπικό lockdown στη Μύκονο απέδωσε εξέφρασαν στη σημερινή ενημέρωση η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Σημαντική είναι η διασπορά της λοίμωξης COVID-19 σε όλη την κοινωνία, με την διάμεση ηλικία των νέων κρουσμάτων να είναι στα 26 χρόνια, ανέφερε κατά την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας, η Β. Παπαευαγγέλου, ενώ σημαντική καταγράφεται και η ύφεση της κατακόρυφης αύξησης των κρουσμάτων που είχε παρατηρηθεί την προηγούμενη εβδομάδα. Ταυτόχρονα, έχει παρατηρηθεί η μετατόπιση της λοίμωξης σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας τόνισε η καθηγήτρια, και αυτό οφείλεται στη νυχτερινή διασκέδαση και στο οικογενειακό και εργασιακό περιβάλλον: «Περιοχές που η ενδιάμεση ηλικία είναι κοντά στα 20 έτη η νυχτερινή διασκέδαση αποτελεί την πιο συχνά αναφερόμενη πιθανή έξαρση. Αντίθετα, σε περιοχές όπου η αύξηση του επιδημιολογικού φορτίου ξεκίνησε 2 εβδομάδες νωρίτερα, υπάρχουν αρκετοί που μολύνονται και από το οικογενειακό και από το εργασιακό περιβάλλον». Παρατηρήθηκε επίσης, αύξηση των εισαγωγών κατά 70%, αλλά δεν συνοδεύεται από αύξηση των διασωληνωμένων.

Αξίζει να ανναφερθεί επίσης, πως η παγκόσμια αύξηση των νέων διαγνώσεων είναι 11%, ενώ στην Ευρώπη 28%, σύμφωνα με την ειδικό, και η μετάλλαξη Δέλτα είναι 44 φορές περισσότερο μεταδοτική από την μετάλλαξη Α, γι’αυτό τον λόγο, τους κάλεσε όλους να εμβολιαστούν και ειδικά αυτούς που κινδυνεύουν από σοβαρή λοίμωξη, δηλαδή ηλικίας άνω των 40 ετών. «Όλοι οι ανεμβολίαστοι νέοι να μην εφησυχάζουν από το αρνητικό self test και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί για μία εβδομάδα τουλάχιστον» πρόσθεσε.

Όσον αφορά στους Ολυμπιακούς Αγώνες, είπε ότι ο αριθμός κρουσμάτων στην Ιαπωνία, όπου χθες ξεκίνησαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες, ήταν υψηλότερος από την αρχή του χρόνου, και ερώτημα παραμένει αν οι διοργανωτές θα ελέγξουν τα κρούσματα, τα οποία έφτασαν τα 79.

Με τον συνήθη τόνο του, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, ζήτησε να μην υπάρχει κανένας εφησυχασμός γενικά και, ειδικά, όσον αφορά το τοπικό lockdown της Μυκόνου, τόνισε πως τα πρόσθετα μέτρα που ξεκίνησαν να εφαρμόζονται από το Σάββατο «δείχνουν ότι κατάφεραν μερικώς να ανακόψουν την περαιτέρω διασπορά του ιού και την εκθετική αύξηση των κρουσμάτων», καθώς δεν υπάρχουν νέες εισροές, αλλά μόνο τα ήδη υπάρχοντα κρούσματα. Τα μέτρα θα ισχύουν μέχρι τη Δευτέρα το πρωί και η παράτασή τους ή όχι θα αξιολογηθεί «τα επόμενα 24ωρα και εγκαίρως θα γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις». Κατά τον Ν. Χαρδαλιά τα δεδομένα στη Μύκονο δείχνουν υψηλή επιδημιολογική επιβάρυνση, αλλά και μερική σταθεροποίηση της κατάστασης, ενώ αρχίζει και να διαφαίνεται και μια μικρή τάση μείωσης.

Τέλος, αποφασίστηκε η επέκταση των 2 test (1 self test και 1 rapid test) στους μη εμβολιασμένους εργαζόμενους στον τουρισμό και στην εστίαση σε όλη την επικράτεια, ενώ δεν ξεκαθαρίστηκε εάν το κόστος των test θα επιβαρύνεται ο εργαζόμενος, ο εργοδότης ή θα παρέχονται δωρεάν.

Πατήστε εδώ και ακολουθήστε το O-Efialtis.com στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις Eιδήσεις

Αν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας άρθρα, πατήστε εδώ: Εγγραφή στο Newsletter

Πηγή

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

You might also like
Σχολιάστε το άρθρο

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More