Όλα όσα έγιναν στις τελετές παράδοσης παραλαβής των υπουργείων

0 21


Η υπηρεσιακή κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Ιωάννη Σαρμά ορκίστηκε και στη συνέχεια όπως συνηθίζεται έγινε η παράδοση παραλαβή των υπουργείων.

Τα χαμόγελα ήταν διάχυτα από όλους και φυσικά δεν έλειψαν οι ευχές στους νέους υπουργούς παρόλο που η θητεία της υπηρεσιακής κυβέρνησης θα είναι σύντομη. Πολλοί από τους απερχόμενους υπουργούς έκαναν απολογισμό του έργου του… 

Ο Αδωνις Γεωργιάδης που παρέδωσε το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων στην Ελένη Λουρή ανέφερε χαρακτηριστικά κατά την τελετή παράδοσης παραλαβής… «Θέλω να συγχαρώ την κ. Λουρή και να της ευχηθώ γι’ αυτές τις τέσσερις εβδομάδες καλή επιτυχία και να τη διαβεβαιώσω εκ μέρους όλων των Γενικών Γραμματέων, της υπηρεσιακής Γραμματέως, των Ειδικών Γραμματέων ΕΣΠΑ και όλων των υπηρεσιακών παραγόντων του Υπουργείου, αγαπητή κυρία Υπουργέ, ότι θα είναι στη διάθεσή σας 24 ώρες το 24ωρο για να κάνετε τη δουλειά σας σωστά, υπερασπιζόμενη το συμφέρον των Ελλήνων πολιτών και του Ελληνικού Κράτους».

Από την πλευρά της η κ. Λουρή πρόσθεσε… «Mε τη συμβολή των υπηρεσιακών παραγόντων του Υπουργείου θα παρακολουθώ τα ζητήματα που βρίσκονται σε εξέλιξη έτσι ώστε να συνεχιστεί αρμονικά η λειτουργία του κράτους στον κρίσιμο τομέα της ανάπτυξης, των επενδύσεων και της αγοράς».

Ο Χρήστος Σταϊκούρας παρέδωσε το υπουργείο Οικονομικών στον Θεόδωρο Πελαγίδη.

Ο απερχόμενος υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας παράδωσε το χαρτοφυλάκιό του στον Βασίλειο Κασκαρέλη. 

Στο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών υποθέσεων την σκυτάλη παρέλαβε από τον Κωστή Χατζηδάκη η Πατρίνα Παπαρρηγοπούλου.

Χαμόγελα και στο υπουργείο Περιβάλλοντος με τον Κώστα Σκρέρα να παραδίδει στον Παντελή Κάπρο. Τη συμβολή του νέου υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παντελή Κάπρου, καθηγητή ενεργειακής οικονομίας στη διαμόρφωση των μηχανισμών αντιμετώπισης των επιπτώσεων της ενεργειακής κρίσης στους καταναλωτές υπογράμμισε ο τέως υπουργός Κώστας Σκρέκας στην τελετή παράδοσης – παραλαβής του υπουργείου.

Με στόχο την αρμονική συνέχεια της προστασίας των πολιτών, της ασφάλειας των συνόρων και γενικότερα της εσωτερικής ασφάλειας, ανέλαβε τα καθήκοντά του ο νέος υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Χαράλαμπος Λαλούσης από τον απερχόμενο υπουργό Τάκη Θεοδωρικάκο. Σε συνάντηση που είχαν πριν από την τελετή παράδοσης – παραλαβής, ο κ. Θεοδωρικάκος παρείχε πλήρη ενημέρωση στον κ. Λαλούση και του παρέδωσε φάκελο με την ετήσια δράση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Μάλιστα έγινε και ανταλλαγή δώρων.

 Με ιδιαίτερα συγκινησιακή φόρτιση παρέδωσε σήμερα η απερχόμενη υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως τα καθήκοντα στον υπηρεσιακό υπουργό Χρήστο Κίττα, στην καθιερωμένη τελετή στην οποία παρευρέθησαν επίσης η υφυπουργός Ζέττα Μακρή, καθώς και οι γενικοί γραμματείς Αλέξανδρος Κόπτσης, Οδυσσέας Ζώρας, Γιώργος Βούτσινος και Γιώργος Καλαντζής.

Ο Χρήστος Στυλιανίδης παρέδωσε το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας στον Ευάγγελο Τουρνά όπου δεν έλλειψαν και τα δώρα.

Ο Θεόδωρος Κλιάρης παρέλαβε το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής από τον Γιάννη Πλακιωτάκη.

 

Το μεσημέρι της Παρασκευής έγινε και η τελετή παράδοσης –παραλαβής στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με τον Γιώργο Γεωργαντά να παραδίδει στον Γιώργο Τσακίρη. 

«Στη διάρκεια των 15 μηνών που είχα εγώ την ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, αλλά και συνολικά σε όλη την τετραετία και από τους προκατόχους μου έγινε πολύ σημαντικό έργο, το οποίο είχε θετικό αποτύπωμα στους αγρότες, οι οποίοι σε πολύ υψηλά ποσοστά στήριξαν την κυβέρνηση της Ν.Δ στις εκλογές» ανέφερε ο Γιώργος Γεωργαντάς. 

Από την πλευρά του ο νέος Υπηρεσιακός Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γιώργος Τσακίρης  δήλωσε: «Οφείλουμε να υπηρετήσουμε ένα κομμάτι του πληθυσμού μας που δεν είναι και το πιο εύπορο, άρα μας πέφτει η ευθύνη να μπορούμε να στηρίξουμε και την παραγωγή τους, αλλά και την  υπόστασή τους. Ξέρω ότι αυτό το μήνα που θα είμαι μαζί σας δεν μπορούμε να κάνουμε μεγαλεπίβολα σχέδια. Μπορούν όμως να πραγματοποιηθούν κάποιες ιδέες».

Η Λίνα Μενδώνη έχοντας στο πλευρό τον Νίκο Γιατρομανωλάκη και Λευτέρη Αυγενάκη παρέδωσε το υπουργείο Πολιτισμού στον Γιώργο Κουμεντάκη.

Ο Γιάννης Γκόλιας καθηγητής του ΕΜΠ παράλαβε το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών από τον Γιώργο Γερεπετρίτη. 

Σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης-παραλαβής των καθηκόντων του υπουργού Εθνικής Άμυνας από τον απελθόντα υπουργό Νίκο Παναγιωτόπουλο στον υπηρεσιακό Αλκιβιάδη Στεφανή.

 «Δύσκολα και συναρπαστικά» χαρακτήρισε ο Νίκος Παναγιωτόπουλος τα τέσσερα χρόνια στο υπουργείο και συμπλήρωσε: «Ανταπεξήλθαμε στις κρίσεις και οι προσπάθειες για την ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων είναι συνεχείς και αποτέλεσμα ομαδικής προσπάθειας». Ο υπηρεσιακός υπουργός Αλκιβιάδης Στεφανής υπογράμμισε: «Να υπηρετείς την πατρίδα είναι τιμή αλλά πρωτίστως είναι καθήκον».

 

«Ενισχύσαμε όσο ποτέ άλλοτε τη φήμη και την εικόνα της χώρας μας στο εξωτερικό και πετύχαμε την μεγαλύτερη τουριστική ανάκαμψη στην Ευρωπαϊκή Ένωση» τόνισε ο απερχόμενος υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας στην σημερινή παράδοση παραλαβή του τουριστικού χαρτοφυλακίου.

Παραδίδοντας την σκυτάλη στην υπηρεσιακή υπουργό Τουρισμού Ιωάννα Δρέττα, ο κ. Κικίλιας στάθηκε στις δράσεις του υπουργείου που οδήγησαν στην ανάκαμψη του ελληνικού τουρισμού, που κάθε άλλο εύκολη ήταν εν μέσω πανδημίας. «Ορισμένοι μάλιστα τον Φεβρουάριο του 2022 έκαναν λόγο για καταστροφή του τουρισμού εξαιτίας του ντόμινο των κρίσεων που προκαλούσε ο πόλεμος στην καρδιά της Ευρώπης», είπε ο κ. Κικίλιας.

Από την πλευρά της η νέα υπουργός Τουρισμού Ιωάννα Δρέττα σημείωσε ότι η δική της δουλειά είναι να συμβάλει στην ομαλή μετάβαση του τουριστικού χαρτοφυλακίου στην επόμενη τουριστική ηγεσία. Ο Ελληνικός τουρισμός έχει προσφέρει στην ελληνική οικονομία παρά πολλά, υπογράμμισε η νέα υπουργός Τουρισμού συμπληρώνοντας ότι παράλληλα έχει προκλήσεις και ευκαιρίες.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΠηγή

Απάντηση