Η πρώτη τηλεόραση 110 ιντσών και 16K στον κόσμο έχει πάνω από 132 εκατομμύρια pixel

0 20


Η πρώτη τηλεόραση 110 ιντσών και 16K στον κόσμο έχει πάνω από 132 εκατομμύρια pixel

Οι υπηρεσίες ροής και οι κατασκευαστές τηλεοράσεων εξακολουθούν να αναπτύσσονται αργά προς ένα μέλλον 8Κ, αλλά η BOE της Κίνας πιστεύει ότι οι καταναλωτές αξίζουν καλύτερα από το να πρέπει να υποβάλουν τα μάτια τους στις οθόνες με ένα απλό 33 εκατομμύρια pixel. Η εταιρία πρόσφατα έκανε το ντεμπούτο της τηλεόρασης 16Κ που χαρακτηρίζει πάνω από 132 εκατομμύρια pixelκαθε πολύ μικρό για να το αντιληφθεί το ανθρώπινο μάτι, ακόμα και με το πρόσωπό σας ωθημένο ακριβώς πάνω στην οθόνη.

Vincent Teohπερισσότερο γνωστό για το Κανάλι YouTube HDTVTestη οποία εκτελεί εξαντλητικά ολοκληρωμένες αναθεωρήσεις τηλεοράσεων, οθονών και προβολέων, ήταν η πρώτος που εντόπισε τη νέα τηλεόραση 16K της BOE στην Εβδομάδα Εμφάνισης 2023, αυτή τη στιγμή διεξάγεται στο Λος Άντζελες. ο παράσταση είναι παρόμοιο με το CES, εκτός από το ότι εστιάζει σε τεχνολογίες οθόνης επόμενης γενιάς.

Η τηλεόραση 16K διαθέτει ανάλυση 15.360 x 8.640 (η οποία ανέρχεται σε 132.710.400 pixel συνολικά), αναλογία αντίθεσης 1200:1, 99% χρωματική γκάμα DCI-P3 και ρυθμός ανανέωσης που ξεπερνά τα 60 Hz (επειδή χρειάζεστε κάποια σοβαρή επεξεργαστική ισχύ για να πάτε περισσότερο από αυτήν σε μια οθόνη όπως αυτή).

Απεικόνιση: Gizmodo

Αν δυσκολεύεστε να οπτικοποιήσετε πόσα εικονοστοιχεία είναι πραγματικά τα 16K, εδώ είναι ένα εύχρηστο γραφικό που δημιουργήσαμε. Μια τηλεόραση 16K έχει τέσσερις φορές περισσότερα pixel από μια τηλεόραση 8K και 16 φορές περισσότερα pixel από την οθόνη 4K που πιθανώς χρησιμοποιείτε αυτήν τη στιγμή στο σπίτι. Σε αυτό το σημείο, η HDTV, η οποία ήταν ένα τεράστιο άλμα στην ανάλυση για τις τηλεοράσεις όταν έκανε το ντεμπούτο της πριν από δεκαετίες, μοιάζει σχεδόν τόσο αρχαία όσο η τηλεόραση με σωλήνα τυπικής ευκρίνειας που συλλέγει σκόνη στο υπόγειο των γονιών σας.

Ξεχάστε το 8K – Εδώ είναι η πρώτη τηλεόραση 16K στον κόσμο!

Ο Teoh άδραξε επίσης την ευκαιρία για να τραβήξει ένα βίντεο της τηλεόρασης 16K της BOE, η οποία στην πραγματικότητα εμφάνιζε περιεχόμενο 8K που είχε αναβαθμιστεί τεχνητά σε 16K χρησιμοποιώντας AI. Αυτό καλύτερες στιγμές ένα από τα προβλήματα που εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν ακόμη και οι τηλεοράσεις 8K: το εγγενές περιεχόμενο σε αυτές τις ακραίες αναλύσεις δεν είναι εύκολο να περάσουν. Αλλά το αγαπημένο μας χαρακτηριστικό της τηλεόρασης 110 ιντσών είναι ότι θα βρείτε δύο ζεύγη λαβών στο πίσω μέρος, διευκολύνει τη μεταφορά της οθόνης και ελαχιστοποιεί τον κίνδυνο τυχαίας πτώσης. Δεν υπάρχει καμία λέξη για το πόσο θα κοστίσει αυτό το θηρίο, αλλά το να το ρίξετε ενώ προσπαθείτε να το τοποθετήσετε σε έναν τοίχο πιθανότατα θα είναι εξίσου δαπανηρό ως σύνολο ένα σπορ αυτοκίνητο καθώς βγαίνετε από την παρτίδα του αντιπροσώπου.

gizmodo.com

Το άρθρο Η πρώτη τηλεόραση 110 ιντσών και 16K στον κόσμο έχει πάνω από 132 εκατομμύρια pixel εμφανίστηκε πρώτα στο TechWar.GR.

Πηγή: TechWar.GR

Απάντηση