fbpx

Στο παρά πέντε διαρροές για νέα στοιχεία Καλογρίτσα στην Προανακριτική – «Τζούφια στοιχεία» σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ – The Press Project

0 6

Σύμφωνα με πηγές της Νέας Δημοκρατίας τις οποίες αναπαράγει η πλειοψηφία του ελληνικού Τύπου, νέα στοιχεία κατά του πρώην υπουργού Νίκου Παππά φέρεται να κατέθεσε ο επιχειρηματίας Χρήστος Καλογρίτσας, χωρίς ωστόσο να δίνονται στη δημοσιότητα αλλά μόνο ένα ενδεικτικό κομμάτι από το περιεχόμενο τους. Οι πηγές της ΝΔ υποστηρίζουν ότι επιβεβαιώνουν ότι ο κ. Παππάς συντόνιζε όλες τις ενέργειες και συναντήσεις του κ. Καλογρίτσα και του έδινε εντολές πως θα δράσει, αποδεικνύοντας ότι ο κ. Καλογρίτσας λειτουργούσε ως παρένθετο πρόσωπο (μπροστινός) του κ. Παππά». Σημειώνεται ότι έπειτα από τις καταθέσεις και την κλήση μαρτύρων οι πληροφορίες ανέφεραν ότι οι εργασίες της επιτροπής βαίνουν προς ολοκλήρωση, καθώς έγινε γνωστό πως το πόρισμά της αναμένεται στις 29 Ιουνίου, ενώ δέκα ημέρες πριν ξαφνικά ο επιχειρηματίας καταθέτει «νέα στοιχεία» τα οποία πάλι δημοσιεύονται ως διαρροές από την κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση να απαντά με δικές της διαρροές.

Σύμφωνα με πηγές της Νέας Δημοκρατίας τις οποίες αναπαράγει η πλειοψηφία του ελληνικού Τύπου, νέα στοιχεία κατά του πρώην υπουργού Νίκου Παππά φέρεται να κατέθεσε ο επιχειρηματίας Χρήστος Καλογρίτσας. Όπως αναφέρουν οι ίδιες οι πηγές, «σε σημείωμά του που κατακεραυνώνει τον κ. Παππά και την υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ, διαβίβασε νέα sms μεταξύ του ίδιου και του κ. Παππά που επιβεβαιώνουν ότι ο κ. Παππάς συντόνιζε όλες τις ενέργειες και συναντήσεις του κ. Καλογρίτσα και του έδινε εντολές πως θα δράσει, αποδεικνύοντας ότι ο κ. Καλογρίτσας λειτουργούσε ως παρένθετο πρόσωπο (μπροστινός) του κ. Παππά».

Στη συνέχεια οι πηγές της ΝΔ σχολιάζουν ότι «σε άλλο SMS του κ. Παππά προς τον κ. Καλογρίτσα καλεί τον επιχειρηματία να συναντηθεί με τον Δημήτρη Κοντομηνά. «Περιμένω τηλ» αναφέρει αρχικά και εν συνεχεία «Μίλησα σε παίρνει τηλ σήμερα. Ζήτησε ο Κοντ να σε δει…… λέει ό, τι του πούμε (φουρλεμάδης)».

Η ανταλλαγή αυτών των μηνυμάτων αποδεικνύει «πως ο κ. Παππάς επικοινώνησε με τον κ. Κοντομηνά και κανόνισε συνάντηση του πρώην ιδιοκτήτη του Alpha με τον κόκκινο εργολάβο, αποδεικνύοντας ότι ο τελευταίος λειτουργεί με εντολές του πρώην υπουργού.

Ο κ. Καλογρίτσας κατέθεσε και σειρά τιμολογίων που επιβεβαιώνουν τα όσα έχει καταθέσει στην προανακριτική επιτροπή περί της χρηματοδότησης της εφημερίδας Documento από τον ίδιο με πολύ μεγάλα χρηματικά ποσά».

«Τα νεότερα στοιχεία ενδυναμώνουν όσα έχουν αποδειχθεί ήδη. Ο κ. Παππάς ενώ ήταν αρμόδιος υπουργός έστελνε εκ μέρους του τον κ. Καλογρίτσα και του διασφάλιζε να βρει χρήματα και συνεταίρους για τη δημιουργία του ΣΥΡΙΖΑchannel», καταλήγουν οι πηγές.

Φως στην «σκοτεινή» διαδρομή των 3 εκατ. ευρώ Καλογρίτσα από την ΤτΕ – Ξεθωριάζει η προανακριτική επιτροπή

«Τζούφια στοιχεία» απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ

«Η ΝΔ μηρυκάζει για μια ακόμα φορά τζούφια στοιχεία» σχολιάζουν κοινοβουλευτικές πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφορικά με τα «δήθεν» νέα δεδομένα που φέρεται να κατέθεσε με καθυστέρηση στην προανακριτική ο Χρήστος Καλογριτσας.

«Το φιάσκο του φιάσκου» αποκαλούν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ – προοδευτική συμμαχία την κατάθεση νέων sms και εγγράφων, μάλιστα την ώρα που η διαδικασία εξέτασης των μαρτύρων και του Νίκου Παππά έχει ολοκληρωθεί, όπως μεταδίδει η «Αυγή».

Οι ίδιες πηγές σημειώνουν με νόημα ότι πρόκειται για φιάσκο αφού η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δείχνει να «αναμασά όσα έχουν ήδη καταρριφθεί από τους μάρτυρες και την έκθεση της ΤτΕ».

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες εβδομάδες ο πρώην υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής κατέθεσε υπόμνημα με τις θέσεις του στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής που διερευνά την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών του 2016, σχολίαζοντας ότι οι κατηγορίες εις βάρος του είναι «καθ’ ολοκληρίαν αβάσιμες και παντελώς αναπόδεικτες».

Υπόμνημα Ν. Παππά για τις «αβάσιμες και αναπόδεικτες» κατηγορίες της προανακριτικής επιτροπής

Σημειώνεται ότι έπειτα από τις καταθέσεις και την κλήση μαρτύρων οι πληροφορίες ανέφεραν ότι οι εργασίες της επιτροπής βαίνουν προς ολοκλήρωση, καθώς έγινε γνωστό πως το πόρισμά της αναμένεται στις 29 Ιουνίου, ενώ δέκα ημέρες πριν ξαφνικά ο επιχειρηματίας καταθέτει «νέα στοιχεία» τα οποία πάλι δημοσιεύονται ως διαρροές από την κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση να απαντά με δικές της διαρροές.

Πατήστε εδώ και ακολουθήστε το O-Efialtis.com στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις Eιδήσεις

Αν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας άρθρα, πατήστε εδώ: Εγγραφή στο Newsletter

Πηγή

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

You might also like
Σχολιάστε το άρθρο

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More