Η πόλη ζητά από την Waze να σταματήσει την κυκλοφορία στους οικιστικούς δρόμους της

0 19


Η πόλη ζητά από την Waze να σταματήσει την κυκλοφορία στους οικιστικούς δρόμους της
Ανά αυτοεξέλιξη, Η εφαρμογή πλοήγησης Waze που προέρχεται από πλήθος έχει ζητήσει από τις αρχές στις Southern Shores της Βόρειας Καρολίνας να σταματήσει να στέλνει την κυκλοφορία μέσω κατοικημένων δρόμων, κάτι που κάνει για να βοηθήσει τους χρήστες να αποφύγουν την κυκλοφορία από προφυλακτήρα σε προφυλακτήρα στους κεντρικούς δρόμους. Το πρόβλημα με αυτό είναι ότι αφήνει τους τοπικούς, οικιστικούς δρόμους υπερπληθυσμένους. Σε αυτές τις ήσυχες γειτονιές, η πρόσθετη κίνηση προκαλεί ρύπανση και θόρυβο και μπορεί να οδηγήσει σε ατυχήματα.
Ενώ οι αξιωματούχοι στις νότιες ακτές της Βόρειας Καρολίνας προσπάθησαν να βρουν μια λύση συμπεριλαμβανομένου του κλεισίματος ορισμένων δρόμων, αυτό οδήγησε τους οδηγούς να κολλήσουν σε κάποιους άλλους δρόμους που προκάλεσε μεγάλη συμφόρηση. Αλλά το τοπικό συμβούλιο στο Southern Shores πιστεύει ότι έχει πάρει και πάλι τον έλεγχο περνώντας ένα ψήφισμα που ζητά από την Waze να σταματήσει να κατευθύνει την κυκλοφορία σε οικιστικούς δρόμους αφαιρώντας αυτούς τους δρόμους από το σύστημα δρομολόγησης Waze. Αυτό ουσιαστικά θα διατηρούσε την κυκλοφορία στους κεντρικούς δρόμους.

Η Elizabeth Morey, η δήμαρχος των Southern Shores, είχε μια συνάντηση του Zoom με δύο υπαλλήλους της Waze και συμφώνησαν να κάνουν τις αλλαγές μόλις εγκριθεί το προαναφερθέν ψήφισμα. Ενώ όλες οι λεπτομέρειες είναι άγνωστες, ο Waze συμφώνησε να σταματήσει τους οδηγούς από το να «βλέπουν πού είναι πιο γρήγορο να περάσουν στους δρόμους της πόλης». Αυτό πιθανότατα θα οδηγήσει την Waze να αφαιρέσει κατοικημένες περιοχές από τα μοντέλα δρομολόγησης της, οδηγώντας τους οδηγούς να παραμείνουν στους κεντρικούς δρόμους. Αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε μεγαλύτερη κυκλοφοριακή συμφόρηση καθώς τα αυτοκίνητα θα έμεναν στον ίδιο δρόμο.

Η δήμαρχος Morey λέει επίσης ότι η μετάβαση σε οικιστικούς δρόμους δεν κάνει την οδήγηση πιο γρήγορη, αν και δεν ανέφερε στοιχεία που να αποδεικνύουν αυτή τη δήλωση. Η έκθεση υποδηλώνει ότι ο δήμαρχος απλώς επεσήμανε ότι τα όρια ταχύτητας στους οικιστικούς δρόμους είναι συνήθως χαμηλότερα από αυτά που επιτρέπονται στους μεγάλους δρόμους. Ως αποτέλεσμα, οι οδηγοί συνήθως αναγκάζονται να οδηγούν πιο αργά σε κατοικημένες οδούς.

Ενώ το ψήφισμα στις νότιες ακτές της Βόρειας Καρολίνας φαίνεται να επικεντρώνεται στο Waze, δεν είναι σαφές εάν τελικά θα τροποποιηθεί ώστε να συμπεριλάβει άλλες εφαρμογές πλοήγησης όπως οι Χάρτες Google και οι Χάρτες της Apple.

phonearena.com

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-9816651697894810

Το άρθρο Η πόλη ζητά από την Waze να σταματήσει την κυκλοφορία στους οικιστικούς δρόμους της εμφανίστηκε πρώτα στο TechWar.GR.Πηγή: TechWar.GR

Απάντηση