Γιατί δεν μπορείς να μυρίσεις το δικό σου άρωμα; Δες τι ακριβώς συμβαίνει

0 22


Γιατί δεν μπορείς να μυρίσεις το δικό σου άρωμα όπως οι άλλοι; Υπάρχει τρόπος να το διορθώσεις.

Η επιλογή του αρώματος που θα φορέσεις σε μια ιδιαίτερη περίσταση (αλλά και καθημερινά) είναι σχεδόν εξίσου σημαντική με το ρούχο ρούχο που θα φορέσεις. Όσο απαιτητική κι αν είσαι, είναι σχετικά εύκολο πια να βρεις ένα άρωμα που θα αγαπήσεις και θα θελήσεις να φοράς καθημερινά. Τα αρώματα όμως σπάνια μυρίζονται από το άτομο που τα φοράει, γεγονός που καθιστά δύσκολο να γνωρίζεις πώς το άρωμα σου αναμειγνύεται πραγματικά με το φυσικό άρωμα της επιδερμίδας σου. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι ακόμα και αν δύο άτομα φορούν το ίδιο άρωμα, αυτό θα μυρίζει διαφορετικά στον καθένα σύμφωνα με το theissue

Αποδεικνύεται ότι υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους δεν μπορείς πάντα να μυρίσεις το δικό σου άρωμα ενώ το φοράς, αλλά κυρίως εξαρτάται από το πώς μυρίζει η μύτη σου το άρωμα. Ακόμη και τα μακράς διαρκείας αρώματα δεν μπορούν να καταπολεμήσουν τις φυσικές ικανότητες της μύτης σου. Το αγαπημένο σου άρωμα πιθανότατα διαρκεί περισσότερο από όσο νομίζεις, αλλά αν σε ενοχλεί και σε στενοχωρεί που δεν μπορείς να απολαύσεις τη μυρωδιά του αγαπημένου σου ακριβού αρώματος, τότε ο λόγος για τον οποίο συμβαίνει αυτό μπορεί να σε εκπλήξει.

Γιατί δεν μπορείς να μυρίσεις το άρωμά σου;

Ο λόγος που δεν μπορείς να μυρίσεις το άρωμά σου είναι απλώς επειδή η μύτη σου δεν το βρίσκει πια συναρπαστικό. Αυτή η ενέργεια που ονομάζεται «ρινική τύφλωση» εξηγεί πώς η μύτη σου μπορεί να συνηθίσει τόσο πολύ σε ένα άρωμα που να μην το αναγνωρίζει πια. Η ρινική τύφλωση μπορεί επίσης να εμφανιστεί με αρώματα που βρίσκονται στο αυτοκίνητό σου ή στο σπίτι.

Αν και η έννοια της τύφλωσης της μύτης είναι λογική, υπάρχουν και άλλοι λόγοι για τους οποίους φαίνεται ότι το άρωμά σου έχει εξαφανιστεί. Εάν έχεις διαπιστώσει ότι το άρωμά σου δεν είναι πλέον ανιχνεύσιμο σε εσένα και σε άλλους, το άρωμα πιθανότατα έχει ήδη εξατμιστεί και τα όξινα επίπεδα του σώματός σου μπορεί να είναι οφείλονται γι’ αυτό.

Πώς να μυρίσεις ξανά το άρωμά σου

Εάν είσαι λάτρης μιας συγκεκριμένης νότας ή αρώματος, δοκίμασε να χρησιμοποιήσεις διαφορετικά brands ή αρώματα του ίδιου είδους. Ενώ μπορεί όλα να περιστρέφονται γύρω από την ίδια νότα, χρησιμοποιούν διαφορετικά συστατικά, τα οποία δίνουν στη μύτη σου μια νέα, ανανεωμένη αίσθηση.

#ΑΡΩΜΑ #ΟΣΜΗΠηγή

Απάντηση