Η στόχευση Ανδρουλάκη προς τις δεύτερες κάλπες

0 20


ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Να εκφράσει πλειοψηφικά τον προοδευτικό κόσμο της χώρας και του κέντρου και της κεντροαριστεράς που λέει δεν πάει άλλο με τη ΝΔ και δε νιώθει ασφάλεια με την αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ έθεσε ως στόχο για τις επαναληπτικές εκλογές ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ., που βγήκε ενισχυμένο μετά τις εκλογές της 21ης Μαΐου.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ANT1, ο ξεκαθάρισε επίσης ότι «δεν υπάρχει περιθώριο προγραμματικών συγκλίσεων με τη ΝΔ», ενώ απάντησε στις αιχμές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την ήττα της απλής αναλογικής. 

«Ο λαός τίμησε τον κ. Μητσοτάκη και παρά τα σκάνδαλα, τα δημοσιονομικά εγκλήματα, τα 10 δισ. ευρώ σε απευθείας αναθέσεις και την περαιτέρω φτωχοποίηση των φτωχών αντί να κατακρημνιστεί αύξησε τα ποσοστά του. Εμείς ζητάμε από τους ψηφοφόρους της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ που παλιά ψήφιζαν ΠΑΣΟΚ να έρθουν στο πρόγραμμα μας» είπε μεταξύ άλλων.

«Και εμείς έχουμε χρέος μέσα από το πρόγραμμα και το ήθος μας να τους φέρουμε κοντά μας για μια πραγματικά νέα αρχή» είπε ακόμα και τόνισε πως «πρέπει να υπάρξει ένα κόμμα δημοκρατικό, προοδευτικό για να υπάρξει αντιπολίτευση». Όπως τόνισε «το ΠΑΣΟΚ θα γίνει ένας αξιόπιστος αντιπολιτευτικός πόλος στη χώρα μας».

Αναφερόμενος στο ποσοστό του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ. ο Ν. Ανδρουλάκης ανέφερε πως «εκτός από το φόβο των πολιτών μετά το αφήγημα Μητσοτάκη για συνεργασία με το ΜέΡΑ25, οι δημοσκοπήσεις για εβδομάδες έδιναν μονοψήφια στο ΠΑΣΟΚ και πολλοί πίστεψαν ότι δεν έχουν λόγο να ψηφίσουν ένα μη ανταγωνιστικό κόμμα».

Όπως επισήμανε «εμείς είμαστε χαρούμενοι γιατί μετά από 10 χρόνια καταφέραμε να έχουμε διψήφιο ποσοστό και να αυξήσουμε τη δύναμή μας κατά 220.000 ψήφους, σε αντίθεση με τα όσα είπε ο κ. Μητσοτάκης για ενίσχυσή μας κατά 2%, δήλωσΗ που μειώνει την πραγματική αύξηση της δύναμης της παράταξής μας».

Αναφερόμενος στο θέμα των αυξημένων ποσοστών της ΝΔ και τη συντριπτική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ είπε πως «η αυτοδυναμία του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι έργο του ΣΥΡΙΖΑ» ενώ στην επίθεση που εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ μετά το εκλογικό αποτέλεσμα είπε πως «με τέτοια στρατηγική ήττα δεν μπορεί να θεωρεί κανείς ότι δεν φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ».Πηγή

Απάντηση