Τα αποτελέσματα του Starling είναι περισσότερη απόδειξη ότι τα υψηλά επιτόκια θα μπορούσαν να είναι ένα όφελος για το fintech

0 29


Τα αποτελέσματα του Starling είναι περισσότερη απόδειξη ότι τα υψηλά επιτόκια θα μπορούσαν να είναι ένα όφελος για το fintech

Νωρίτερα αυτό το μήνα, παρατηρήσαμε ότι αρκετές δημοφιλείς αμερικανικές εταιρείες fintech έβλεπαν ταχεία αύξηση εσόδων χάρη στα υψηλά επιτόκια. Βασικά, τα έσοδα βάσει τόκων βοηθούσαν να αντισταθμιστεί η πτώση της καταναλωτικής δραστηριότητας συναλλαγών στο Coinbase και στο Robinhood, καθώς οι άνθρωποι αποσύρθηκαν από τις ενεργές συναλλαγές όταν η οικονομία επιδεινώθηκε.


Το Exchange εξερευνά νεοφυείς επιχειρήσεις, αγορές και χρήματα.

Διαβάστε το κάθε πρωί στο TechCrunch+ ή λάβετε το ενημερωτικό δελτίο του Exchange κάθε Σάββατο.


Μέρος αυτής της οικονομικής καταστροφής προκλήθηκε από την αύξηση των επιτοκίων σε όλο τον κόσμο, αλλά με τις χώρες να ακολουθούν μια πιο μετρημένη προσέγγιση για τις αυξήσεις των επιτοκίων, θα μπορούσατε να υποστηρίξετε ότι πλησιάζουμε στο περιβάλλον αιχμής των επιτοκίων του τρέχοντος οικονομικού κύκλου. Ανεξάρτητα από αυτό, αυτή η αύξηση των επιτοκίων έχει δημιουργήσει μια τεράστια ευκαιρία ανάπτυξης για τους fintechs, δημόσιους και ιδιωτικούς.

Enter Starling, μια νεοτράπεζα με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο που έχει συγκεντρώσει 1,1 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι σήμερα, ανά Crunchbase. Η εταιρεία είναι στις ειδήσεις σήμερα λόγω της παραίτησης της επί χρόνια διευθύνουσας συμβούλου και ιδρυτή της Anne Boden. Όπως τόνισε η Ingrid Lunden της ίδιας της TechCrunch στο άρθρο της, εάν «υπάρχει μια υποκείμενη ιστορία πίσω από το χρονοδιάγραμμα της αναχώρησης, δεν είναι απολύτως σαφές τι είναι».

Αλλά έχω μια υπόθεση. Διαβάζοντας τα τελευταία της εταιρείας ετήσια Έκθεση, είναι σαφές ότι η neobank βρίσκεται σε βελτιωμένη οικονομική βάση. Για έναν επί μακρόν ιδρυτή, το να φτάσει η εταιρεία του στο σημείο ξεκάθαρης επιτυχίας είναι ένας εύλογος χρόνος για να κάνει ένα διάλειμμα. Αυτή είναι η εικασία μου.

Και τι οδηγεί τα δυνατά αποτελέσματα της Starling; Υπάρχουν αρκετοί παράγοντες που συμβάλλουν, αλλά ο κυριότερος από αυτούς είναι — το μαντέψατε — η αύξηση του εισοδήματος βάσει τόκων. Ας δούμε τους αριθμούς σήμερα το πρωί για να δούμε αν μπορούμε να περιμένουμε και άλλες νεοτράπεζες να απολαύσουν παρόμοια κέρδη.

Το Starling πετάει

Κατά το οικονομικό έτος που έληξε στις 31 Μαρτίου, η Starling ανέφερε συνολικά έσοδα 414,8 εκατομμυρίων λιρών με έσοδα 452,8 εκατομμυρίων λιρών. Αν αναρωτιέστε για την ακρίβεια αυτών των αριθμών, να είστε βέβαιοι ότι είναι σωστοί. Το συνολικό εισόδημα στο Starling είναι το άθροισμα των καθαρών εσόδων από τόκους, των καθαρών τελών και προμηθειών και άλλων εσόδων. Τα καθαρά έσοδα, εν τω μεταξύ, είναι ο συνδυασμός καθαρών εσόδων από τόκους, αμοιβών και προμηθειών και άλλων εσόδων.

Εν ολίγοις, τα έσοδα δεν προεξοφλούν τα έξοδα και τις προμήθειες, τα οποία ανήλθαν συνολικά σε 38 εκατομμύρια £ το έτος.

techcrunch.com

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-9816651697894810

Το άρθρο Τα αποτελέσματα του Starling είναι περισσότερη απόδειξη ότι τα υψηλά επιτόκια θα μπορούσαν να είναι ένα όφελος για το fintech εμφανίστηκε πρώτα στο TechWar.GR.Πηγή: TechWar.GR

Απάντηση